View Single Post
Eski 30-03-2019, 12:21   #22
flamencodiablo
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-03-2019
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 27
Selam, geçenlerde burada okuduktan sonra hemen kasaba gidip büyük bir büyükbaş kemiği aldım. uğraştırıcı oluyor fakat un haline getirmeme çok az kaldı.

şöyle yaptım, kasap büyük baş kemiğini testere ile 4 e böldü. eve gelince su değiştirerek 4 5 defa kaynatıp iliklerini ve yağlı kısımlarını boşalttım.

sonra 200 derece fırında yaklaşık 2 saat kadar pişirdim. bu kaynatma ve fırınlama sonucunda kemiğin orta içi boş olan ince kısmı çıtır çıtır kırılgan bir hale geldi.

geriye iki büyük eklem kısmı kaldı. onların da artık iyice çıtırlaşan kısımlarını çekiç yardımıyla ufalayarak içindeki iliğe tekrar ulaştım. iliği ve yağ dokusunu kaynatıp temizledikten sonra az önce fırına attım.


dediğim gibi ince olan kısımlar pirinç havanda un haline getirebilecek kadar çıtırlaştı.

tek endişem eser miktarda kemik üzerinde ve içerisinde kalan yarısı karbonlaşmış(yanmış) yarısı da kemik yüzeyine sinmiş yağın bitkilere zarar verip vermeyeceği.

özellikle ara ara kaynatmalarımın amacı yağı eritip ısıtıp su değiştirerek uzaklaştırmaktı.

enteresan günler yaşıyorum, az önce havanda mangal kömürü ve kırmızı tuğla ufaladım, günlerdir eve çakıl taşı, bahçe toprağı, torf taşıyorum.

komşular kuşkulanmaya başladı. polis baskını da olabilir, bakırköyden de gelebilirler. çiçek sevdası uğruna ne hallere düştük


Düzenleyen flamencodiablo : 30-03-2019 saat 12:24 Neden: imla hataları
flamencodiablo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön