View Single Post
Eski 29-03-2019, 07:36   #18
feyzi_48
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-03-2019
Şehir: MUĞLA - KAHRAMANMARAŞ
Mesajlar: 436
Hobi bahçemizde toprak bilindiği üzere sert , sıkı, işlenmemiş ve verimsiz toprak idi. Bu sebeple toprağa gerek bitkisel gerekse hayvansal gübreyle takviye yaparak verim açısından güçlendirme çalışması yapmıştık. Fotoğraflarda da görüldüğü üzere mikro organizma ve yararlı bakterilerin toprağın karışım sürecini hızlandırması için sera etkisi açısından naylonlarla amatörce kapattım. Bu süreçte nem toprakta kaldı fotoğraflarda gözükmekte.

İlgili, bilgili ve tecrübeli arkadaşlar; fotoğraflarda gördüğünüz üzere naylonları kaldırmadan üzerlerinde domates, salatalık vb. fideleri dikebilecek kadar delikler açsam, fideleri diksem ve sulamayı da naylonların altından yapsam buharlaşmayı önleyerek nem kaybolmadığı için, su kullanımında en üst düzeyde verim sağlarım.

Ancak naylona çarpan sıcak güneş ışınları naylonunda etkisiyle fideleri aşırı sıcağa maruz bırakarak yakar mı ? Ya da gelişimlerini olumsuz etkiler mi ? Veya toprakta sürekli nem bulunacağı için hem bitkinin gelişim düzeyine olumlu etkisi olup hem de su kullanımına olumlu katkısı mı olur ?

İlgilisiyle, bilgisiyle ve tecrübesiyle cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Name:  b1.jpg
Views: 2781
Size:  52.5 KB

Name:  b2.jpg
Views: 2831
Size:  37.8 KB

Name:  b3.jpg
Views: 2746
Size:  39.4 KB

feyzi_48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön