View Single Post
Eski 28-03-2019, 15:31   #52
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,125
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi estikey Mesajı Göster
İçeriğini %5 organik madde ve %2 humik fulvik asit olarak gösteren bir toprak düzenleyici için bu kadar iddialı söylemler ve videolar olunca birde bu kadar pahalı olunca ister istemez bir araştırma ve tartışma konusu oluyor. Size bizim tartışmamız ne kadar komik geliyorsa bana da bu firmanın çok gizli formülle yapmış olmaları ve bunu bir sırmış edasına büründürmeleri komik geliyor. Zi̇raat mühendisliğinin toprak bölümünden mezunum ve hocalarıma da soruyorum böyle mucizevi bişey varmı diye. Onlar da gülüyorlar. Yani komiklik almış başını gidiyor ama birileri çiftçinin paralarını cukka ediyor.
Memnuniyet konusuna gelince. Bunun sağlamış olduğu kadar etkiyi birçok farklı toprak düzenleyici, hatta bildiğin ahır gübresi ile bile sağlayabilirsin. Eğer o kadar iddialı isen bilimsel çevreler ile birkaç karşılaştırmalı çalışma yaptırırsın ve üniversitelerin onayına sunarsın. Bizde o zaman "sığ" tartışmalardan kurtulur mevcut ürünlerin 4-5 katı parayı paşa paşa buna veririz...
Yüksek performanslı sıvı kromatografi cihazı (HPLC), atomik absorpsiyon kromatografi diye bir cihaz var. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Merkez laboratuvarında her ikisi de mevcut. Örnek alıp analiz yapıldığında ürün içeriği sır olmaktan çıkıyor. "Sır" diye bir şey yok.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön