View Single Post
Eski 27-03-2019, 05:39   #11
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sensey Mesajı Göster
1800 metrede -30da toprak iki metre kadar donar mı?

Öncelikli hedefim meyve değil zaten de. Bu toprak altına su boruları döşeyip toprağı ısıtma yöntemi işe yarar mı? Su sıkıntısı yok. Kömürün de tonu 50 lira.
Moskova için kış koşulları -30°C. Su boruları 2,5 m aşağıya döşenmiş. Ekim-Nisan arası Kış. Yaz koşulları +30°C . Devasa parkları olan bir kent. Ağaç botanik parkı da vardı. Hiç meyve ağacı görmedim. Çiçek açmayan ama bir ay boyunca 100 m den kokusunu duyduğunuz ağaç vardı. (Aynı ağaçtan Batum da da görmüştüm. Çok yumuşak kışı vardır. Limon yetişen kent.) Geniş yapraklı ağaçlar da vardı.
Ancak Moskova için yağış, Kış mevsiminin ilk ve son aylarında oluyor. Sıcaklık hızla -7°C ın altına düşüyor ve meteorolojik olaylar bitiyor. Kuru kar yollarda uçuşuyor, dolayısıyla buzlanmıyor. (Buzlanma ile ilk ve son ay uğraşıyorlar.)
Niçin yazdım ? İklim termometre ile ölçülebilen bir şey değil. Toprak yapısına uygun bitki bulabilmek de uzmanlık işi. Moskova için bir çözüm üretmiş bilim insanları. Ne denemelerden geçmişlerdir. Hafife almayın.
Dağı, ovayı ısıtamazsınız. Kömürün tonu 1 TL olsun. Önemli mi? Bakalım.
Saniyede tonlarca kömürü ısıtacak tesis kuracaksınız.(Termik santral benzeri) Kömürü limandan sizin oraya taşıyacaksınız. Yakmak için elektrik harcayacaksınız. Külünü depolayacaksınız. Baca gazını filtre edeceksiniz. Bunları işçi çalıştırarak yapacaksınız.
Suyu ısıttınız. Toprağa 20-50 cm aralıklar ile boru döşeyeceksiniz. Bu boruların içinden suyu dolaştırmak için elektrik kullanacaksınız. Bunların bakımını yapacaksınız.
Sera nedir, nasıl ısıtılır konusunu araştırsanız, buraya gelmeyecektik. Daha yararlı bir yolda olacaktınız.
Kestirme yol arıyorsanız Orman Müdürlüğüne başvurmanızı öneririm. Uzaktan bakıp, onlardan iyi çözüm üretileceğini hiç sanmıyorum.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön