View Single Post
Eski 24-03-2019, 23:24   #431
kallium
Ağaç Dostu
 
kallium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 190
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusciousmonster Mesajı Göster
Merhabalar herkese,

Resimdeki annemin Yukkası (sanırım Yukka yani)
Aslında gayet sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürüyor, ancak bir süredir yapraklarında toz gibi beyaz benekler var, ıslak bezle silince kayboluyor kar ancak kurur kurulmaz aynı yerlerde noktalar yeniden beliriyor. Sizce neden olabilir? Bir hastalık belirtisi midir? Nasıl giderilebilir?

Ayrıca güneşi seven bir bitki demişsiniz ancak annem bu bitkiyi direkt güneş ışığı alan balkonumuza koydu ve yaprakları kavruluverdi bitkinin. Biz de daha sonra içeri aldık. Acaba bu başka bir tür müdür?
Bitkiniz Yukka. Sürekli içerde durmuşsa o ortama alışmıştır, hiçbir bitki ani yer değişikliklerini sevmez. Ağustos sıcağında serin ağaç altında otururken bir anda sizi güneşin ortasına atsam mutlu olur muydunuz? Bitkiniz için de durum aynen böyle.
Gelelim beyaz beneklere... Emin olamadım tam olarak, verdiğiniz su çok kireçli bir su olmasın. Mümkünse kaynatılıp soğumuş suyu verin. Eğer bitki besini veriyorsanız vermeyi kesin.
Boş camsil şişesine 1 damla adi bulaşık deterjanı, fındık kadar arap sabunu ve 1 diş sarmısağı ezip atın, su doldurup çalkalayın. Yaprakların birine alttan ve üstten bunu püskürtün. Eğer iyileşme görürseniz, bütün bitkiye uygulayın.
Yukkaları toprak tamamen kurumadan sulamamak gerekir. Hele ki çok güneş alan bir yerde değilse...
Kolay gelsin.


Düzenleyen kallium : 24-03-2019 saat 23:26 Neden: ekleme yaptım
kallium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön