Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera
Konu sönmüş gitmiş.
Sn MeyveliTepe' nin tohum paylaşım etkinliğinde göndermiş olduğu ginseng bu halde. Genelde kök kısmı kullanılıyormuş, yaprak ve meyveleri oldukça acı denmiş. Acaba bu bitkinin kök kısmı dışındaki aksamlarını ne şekilde değerlendirebiliriz, bilgisi olan paylaşırsa çok makbule geçer.
|
Merhaba,
Belki, yaprakları bir hafta kadar fermente edip çay olarak ya da acı da olsa çiğ olarak veya kurutup (kuru nane gibi) kullanılabilir diye düşünüyorum. Bu ay saksıya ekip evimde (apartman dairesi) yetiştirmeye çalışacağım, başarılı olursam da bu yöntemleri deneyeceğim. Kökünü nasıl tüketeceğimiz üzerine kaynaklar internetten bulunabiliyor.