View Single Post
Eski 15-03-2019, 20:06   #49
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,856
Kafamdaki sorular;

1- Bahçe düz olup ekim ve dikimler toprak yüzeyine olacak. Bu durumda özellikel fidelerin veya tohumların ilk ekim dikiminde görülebilecek şiidetli ve uzun süreli yağmurlar zarar vermez mi? Bunu önlemek veya riski azaltmak için biraz tümsek oluşturup tepeye ekim dikim yapsak daha uygun olmaz mı?

2- Dalgıcın bastığı suyun gücünün damlama borularda rahatlıkla ilerleyeceğini düşünüyorum ancak bunun bir sayısı var mı, yani damlamaların rahat çalışması için pompa gücünün şu olması gerekir mi?

3- Bahçenin uzun kenarı 40 kısa kenarı 25 m. gibi. Sanırım bahçenin uzun kenarı boyunca ana boru olacak, tali boruların uzunluğunun çok olması sıkıntı olur mu, belli bir mesafe var mı?

4- Su çıkışındaki metal ağzı gördünüz hangi boruyu nasıl bağlayabilirim, ilk çıkışa filtre vs. koymama gerek var mı, bir abimiz kafanı takma tıkanırsa tali boruların en dibini açıverirsin demişti, yeterli olur mu?

5- Çapa yapılıp boğaz doldurulduğunda bu delikler toprağın altında kalmış olmayacak mı?

6- Başka unuttuğum soru var mı?

Konu hakkımda hiç bir bilgim yok, bir kaç kişiye sordum, kimisi en kalitelisini al dedi, kimi kullan atlar var kullan ve at dedi, tabi bilgim olmadığı için her söylenen havada kaldı. Foruma baktım ayrıntılı bilgiler yok, bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Veya buradan olmaz arkadaş git bölgendeki malzeme satıcısına derseniz ona da tamam...

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön