View Single Post
Eski 15-03-2019, 14:18   #19
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Ülkede projeli ve ruhsatlı olarak inşa edilmiş kat irtifakı kurulmuş, oturma izni ( yapı kullanma izin belgesi) alınmış ama kat mülkiyetine geçilmemiş binlerce apartman var. Bu tür her şeyi ile yasal denebilecek bir binada ruhsata aykırı ilavesi olan bir daire imar barışına başvurduğunda onun yapı kayıt belgesi sonrası tapuda kat mülkiyeti işlemini tamamlaması gerekir dememek lazım.

Mevcut bahçesine tek katlı ev yapmış her şeyi yasal ama sonradan bahçeye ruhsatsız ilave eklentiler yapan bir kişinin bu fazlalık sebebiyle yapacağı başvuru sonrası evi tekrar projelendir tapuda binaya çevir dememek gerekir yapabilen yapsın imkanı varsa ama bunlar ağır yükler olur o zaman. Yasaya uygun müracaatta bulunan kişi sadece eklentiden ödemiyor harç tutarını eklenti dahil evin toplam büyüklüğü üzerinden hesaplama yaparak ödüyor (ne yazıkki çok kişi sadece eklentiyi hesaba koymakta, bu tür hesap hatalı hesap olmaktadır, ilgili sitede yer alan örneklerde maalesef tek bir örnek bile yoktur evlerin eklentilerindeki hesaplama için, belki burayı okuyan olur da siteye ilave ederler evler için bir örnek hesaplama). Bu ödemeyi tapuda evi binaya çevireceğim diyerek bir kat daha ödemenin gerekliliği tartışılır. Bir çok ruhsatlı yasal bahçeli ev inşa edilmiş oturma raporu alınmış ancak tapuda cins tashihi yapılmadan kullanılmaktadır ki bunun pek zararı yoktur. Belediyeye emlak vergisi bina üzerinden ödenmektedir.

İmar barışı için çok genel ifade kulllanmamak lazım her yapının kendine has özelliklerine bakarak karar vermek iyi olur.
Bu konu değiştirildi. Artık sadece kaçak olan metrekare üzerinden bedel ödeniyor.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön