Konu: Roselle
View Single Post
Eski 12-03-2019, 17:07   #68
malbman
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Yaklaşık 1,5 aydır iç mekanda olan bitkinin tohum kozaları açılmış. Tohumlar yitip gitmeden topladım. Seneye yeri garanti olan bitkinin bir kaçını direkt toprağa ekmeyi düşünüyorum. Saksıda yaklaşık 50 adet kadar meyve verebildi)) Pek çoğu tohum bağlamadan tüketildiği için bu kadar tohum elde ettik.
Sevgili Lonicera, roselle macerası nasıl gitti? Devam ediyor mu yoksa orada bitti mi? Benim o zaman yetiştirdiğim iki fide bir süre sonra öldü. Sonra da, sayın astor'un gönderdiği roselle tohumları da dahil olmak üzere, tohumlarımın büyük bir bölümünü evin içinde kaybettiğim için devam edemedim.

Az önce kaybettiğim tüm tohumları çok alakasız bir yerde, eşimin büyük büyükannesine ait olan antika çeyiz sandığının içinde buldum. Salonun bir köşesinde süs olarak durduğu ve üzerinde de bir sürü incik cincik olduğu için eşim de ben o sandığı yıllardır açmıyorduk. Az önce aklıma esip açınca hazine bulmuş gibi oldum.

Roselle tohumlarım da oradaymış. ama üzerinden yaklaşık 10 yıl geçtiği için tohumların bayatlamış olma ihtimali çok yüksek. Ama yine de 10 tane tohumu zımparalayıp peçetenin arasında suya yatırdım. Biraz şişsinler torfa aktaracağım.

Bendekilerin çimlenmeme ihtimaline karşılık, devam ettiriyorsanız sizde taze tohum olabileceği düşüncesiyle sormuştum sizinkilerin akıbetini.

Sevgiler


Düzenleyen malbman : 12-03-2019 saat 17:08 Neden: Yazım hatası
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön