View Single Post
Eski 09-03-2019, 19:51   #3210
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,126
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tokso Mesajı Göster
Merhabalar, 2 hafta önce eve getirdiğim orkidem hakkında çok şey öğrendim bu güzel siteyi okuyarak, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
Bu sefer benim de bir sorum olacak;
  • Orkidemi aldığımda en uçlarda bulunan tomurcuklardan 3-4 tanesi açtı ancak dalın en başlarında bulunan çiçekler yavaş yavaş solmaya başladı. Bir yandan çiçek açarken bir yandan dökmesi normal bir durum mudur?
  • Aynı zamanda kimi çiçeklerin arkasında lekeler var bunlar enfeksiyon mu yoksa doğal bir kuruma süreci mi onu anlayamadım.
  • Son olarak eklediğim resimde de gözüktüğü gibi turuncu ok sanırım eski çiçek dalı fakat neden bu kadar dipten kesilmiş anlayamadım, mavi oklar ile işaretlediğim hava kökleri de sanki kurumuş gibi geliyor bana.
Geri dönüşümsüz bir sürece yol açmadan müdahele etmek istediğim için yazıyorum, çok teşekkürler şimdiden
Melez Phalaenopsis bitkileri, hangi türlerin melezi olduğuna bağlı olarak 2-4 ay çiçekli kalırlar. Sonra çiçekler solar. Kalan dalı tamamen kesebilirsiniz veya 3-4 göz üzerinden budaya bilirsiniz. Tamamen kesilmesinin amacı, sıfırdan gelişen çiçek dalının daha fazla çiçek tomurcuğu oluşturmasıdır. Kökleri de budamışlar (sanırım ambalaja sığdırmak için). Çiçeklerdeki lekelenme Botritis zararına benziyor. Çiçeklere su püskürmeyin, bitkiyi hava akımının bulunduğu bir yere yerleştirin. Bu lekelenmenin olduğu çiçekler için yapılabilecek bir şey yok. Öneriye uyarsanız diğer çiçekler uzun süre açık kalır. Kolay gelsin...

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön