View Single Post
Eski 07-03-2019, 11:32   #39
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
@MeyveliTepe
Uygun bir yer aradım ancak kırmızı örümceklerle ilgili bir başlık bulamadım bu yüzden buraya yazmayı uygun gördüm.Balkonda yetiştirdiğim bitkilerin çoğunda patlıcanda dahil kırmızı örümceklerle ilgili doğal bir çözüm bulamadım daha doğrusu uyguladığım preparatlar popülasyonu azaltıp zarar eşliğini geçmesini engelleyemedi.Çeşitli stres faktörlerininde bunda etkili olduğu aşikar bunu es geçmiyorum.Sıcaklık,susuzluk vs.
Sizin bloğunuzu takip ediyorum tavuklarda kullandığınız %10’luk d-limonen aynı familyadan olan bu akarlarada etkili olduğundan bahsetmişsiniz yani denemeler yapmışsınız.Daha sonra acaba bu ürünü kullanmaya devam ettiniz mi bitkilerde sorun yaşadığınız yerlerde.

D-limonen başka bir çok böcekte olduğu gibi kırmızı örümcekte de hem ergin ve larvalar hem de yumurtalarda mekanik etki ile öldürücü.



Ancak, tüm diğer uçucu yağlarda olduğu gibi su ile karışmıyor. Yapraklara uygulandığında d-limonen damlasının iri bir şekilde yaprağa yapılması durumunda fitotoksite yapabiliyor. Karışması için uygun bir emulgatör bulunabilir.



Sizin yerinize olsaydım, %5'lik solusyonu çok iyi çalkalayarak tek bir yaprakta uygulayıp 2 gün sonraki duruma bakardım.


Alternatif olarak saf-t-side veya benzer bir mineral yağı da denerdim.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön