View Single Post
Eski 03-03-2019, 17:01   #271
dobipa
Ağaç Dostu
 
dobipa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-09-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 161
Merhaba

Paylaşım sonrası kategorisi açıldı.
Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2018-2019 - agaclar.net adresinden hemen konu açıp paylaşımlara başlayabilirsiniz.

Merakla paylaşım sonrası çalışmaları bekliyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aziztoprak Mesajı Göster
Merhaba tohum paylaşım etkinliği sonrası çalışmalar başlığı açılacak mı acaba. Ben şimdilik buraya yazıyorum hazırlıklarımı. Ufaktan bazı hazırlıklara başladım. Tohum ekeceğim kapları hazırlamaya başladım. Viyol yerine bardak su kaplarını kullanıyorum. Geçen sene kısmen plastik şeffaf yüksek kapaklı yiyecek kaplarından kullanmıştım. Ancak bunlara fazla sayıda tohum ekildiği için çıkan fideleri ışığa almak şaşırtma işlemleri zor olmuştu. Ancak bardakta 2 şer 3 er tohum ekince mobilizasyon ve şaşırtma işlemleri çok kolay oluyor. Evin içinde tabir caizse bebek gibi büyütebiliyor istediğiniz yere cam kenarlarına kolayca yerleştirebiliyorsunuz. Bardakların altına da 2,5 kg hacimli dikdörtgen alüminyum kaplardan aldım (50 tanesi 75 TL). Bunları deforme etmeden kullanırsanız seneye de kullanma imkanı var.

Çiçek tohumlarından bazılarını yarın ekmeye başlıyorum.

Sebzeler için Martın 2. haftası patlıcan biber, 4. haftası ise domates ve diğer bazı tohumları ekmeyi planlıyorum. Vakit uygun mu sizce? Yer Yalova.

Domates tohumlarından fazla çeşit olduğu için izolasyon amaçlı bahçenin alt sırası ve üst sırasına ayrı cinsleri ekip tedbiren bazılarında tohumluk için tül kese uygulamayı planlıyorum. Ara bölgeye de bariyer amaçlı mısır ve fasulye sıralarını set şeklinde dikeceğim inşallah. Herkese kolaylıklar diliyorum.

dobipa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön