View Single Post
Eski 01-03-2019, 05:46   #34
siflera12
Ağaç Dostu
 
siflera12's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Aynı şeyi söyledim zaten, hava-toprak şartları ancak mayısta müsait oluyor, şubatta tohumları toprağa atalım demedim.











Fidelerin toprakta hastalığa yakalanma ihtimali daha fazla. Normal şartlarda işe başladığımız viyol-torf-perlitte hastalık olma ihtimali zaten zayıf. Yoksa biber-patlıcan-domatesleri niye bardaklara ekeyim. Ekimden 2,5 ay sonra dikilen patlıcan ile iki hafta sonra toprağa aktarılabilen fasulye bir olur mu? Domates ile fasulyeyi aynı anda ekmiyorum zaten, buna rağmen yukarıda havalar ısınmaya başlarken aşağıda havalar birden çok fazla ısınabiliyor. Dolayısıyla kırmızı örümcekler kabakgillerin etrafında cirit atıyor. İki hafta erken dikmek için risk almaya ve boşu boşuna viyolle, bardakla, torfla uğraşmaya gerek yok yani.



Şu dediğinizi ekleyebiliriz. Tohumlar sıcak ve soğuktan muhakkak ki etkilenir. Hele elimizde fazla tohum da yoksa toprağa ekmek yerine daha fazla kontrolümüz altında olacak viyollere ekmemiz daha iyi olur.
Bende size her yerin farklı iklime sahip olup tohumların yere ekim zamanının farklı olduğunu söylüyorum ama tabi siz Ziraat mühendisi olduğunuz için siz daha iyi bilirsiniz [emoji106]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön