View Single Post
Eski 25-09-2007, 19:53   #8
Onur G. HİTİT
Ağaç Dostu
 
Onur G. HİTİT's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-07-2006
Şehir: İlkadım/SAMSUN
Mesajlar: 365
C. demersum bitkileri en az 4 senedir bende. Bunları memleketteki bir dereden toplamıştım. İlk zamanlar (akvaryum ortamına alışma evresi) yaprak dökmüşlerdi ama kısa sürede alıştılar. Tabi ki bu bitkiyi bir ara sağlam bir şekilde budadım ve Bafra'daki birkaç arkadaşıma hediye ettim. Ortam uygun olduğunda hızlı büyüyen bir bitki olduğunu söyleyebilirim.

V. americana bitkileri de en az 4-5 yıldır bendeler sanırım. Aldığımda sadece 3-4 kök idi bunlar. Gördüğüm en arsız akvaryum bitkisi olduğunu söylersem yalan olmaz. CO2 ve gübre dengesizliğinden dolayı (aylar önce) hemen hemen tüm bitkilerim gitmişti. Yosun patlaması olmuştu. Sadece V. americna ve H. corymbosa bitkileri kalmıştı.

İtiraf etmem gerekirse akvaryumların teknik donanımları konusunda çok fazla bilgim yok ama V. americana bitkileri çok fazla bakım istemiyorlar. Elinizdeki sistem yeterli olacaktır. Bu bitkide dikkat etmeniz gereken şey, uçlarını keserek budama yapmayın. Uçları kesildiğinde çürümeye başlıyorlar. Bir de gübre kullanacaksanız CO2 takviyesinde fayda var. Aksi halde akvaryumda yosunlaşma meydana gelebiliyor.


Düzenleyen Onur G. HİTİT : 25-09-2007 saat 21:03
Onur G. HİTİT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön