View Single Post
Eski 19-02-2019, 13:39   #190
Atacama
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-02-2019
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9
Merhaba,
Ihlamur ağacı konusunda benim de sorularım var. Apartmanımızın bahçesinde 2 adet Ihlamur ağacı var. Bunların yaşları bildiğim kadarıyla 20 yılın üstünde. Maalesef bunların çiçeği açmıyor. Yanlız 2 sene önce daha küçük olanın bir kaç çiçeği açtı ve bahçeyi harika kokuttu. Ama geçen sene yine olmadı. Şimdi ben ve bir komşumuz buna çare bulmak istiyoruz. Araştırırken bu foruma denk geldim ve yararlı bilgiler verildiğini gördüm. Baştan söyleyeyim, ağaç, bitki konusunda hiç bilgim yok. Sorularım şöyle :
1) Çiçek açmayan Ihlamur ağacına aşılama yapılarak durum düzeltilebilir mi? Evetse aşılamayı ben (amatör biri olarak) yapabilirmiyim, yoksa bir uzman mı gerekir?
2) Bu ağaçlar kökten inanılmaz sürgün veriyor, bunları yok etmek mi gerekiyor? Eğer öyleyse bunlar nasıl yok edilir? Makasla kesiyorum ertesi sene 10 mislisi çıkıyor, her geçen gün daha da sert çıkıyorlar.
3) Bir kaç sene önce komşulardan biri kimseye sormadan danışmadan bahçenin ortasına bir Ceviz ağacı ekti. Ihlamur'a zararı varmıdır? Çok kişi cevizi kaldırın burdan tüm bitkilere zararı olur diyor, ne yapmalıyım? Kocaman ağaç oldu bile, hatta geçen sene 5-6 tane de yemiş verdi.

Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar. Elbette amatör olarak belki de yanlış formüle etmişimdir soruları veya eksik soru sormuşumdur, lütfen yardımcı olunuz. Teşekkür ederim.

Resim lazımsa çekip ekleyeyim.

Atacama Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön