View Single Post
Eski 15-02-2019, 17:25   #6
sertaylan
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-07-2009
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3
Okul Projesi (Enzim, Topraksız Tarım)

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tasarim Mesajı Göster
1-Enzimi doğrudan durgun su ya da akan su kültürü olarak kullanabilir miyiz? (Suni gübre kullanmadan).



Doğrudan derken anlayamadım.

Hazırlanan enzim doğru ec ve ph ayarlanırsa kullanılabilir. Ancak hazırlanan enzim de makro ve mikro elementler kontrol edilmeli.



2-Aynı şekilde dikey tarım ya da küçük saksılarda yetiştirilecek sebze-meyveler için yine suni gübre olmadan enzim kullanımı nasıl sonuçlar verir?



Hazırlanan enzim doğru ec ve ph ayarlanırsa kullanılabilir. Ancak hazırlanan enzim de makro ve mikro elementler kontrol edilmeli. Sonuçta bitkilerin tükettikleri belli.





3-Geleneksel tarımda enzimi gübre olarak mı veriyoruz yoksa yapraklara spreyleme şeklinde mi uygulanıyor?



Kökten verilir.



4-Enzim için fermantasyon süresinin 3 ayda tamamlandığını okudum, daha kısa sürede tamamlamak için farklı yöntemler var mı? (Sıcaklık gibi)



Daha kısa sürede de mümkün sana link atıcam oradan incelersin.





MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Doğrudan derken kimyasal fenni gübreleri kullanmadan enzimi su ile seyreltip kullanmayı kastetmiştim. EC bir şekilde ölçülebilr ancak makro elementleri nasıl ayarlayabiliriz kimyasal kullanmadan. Aklıma ilk gelen şöyle bir şey var, örneğin yetiştirilecek bitki yüksek kalsiyum istiyor, kalsiyum içeriği yüksek bitkisel atıklardan yapılan enzim kullanılarak besin ihtiyacı karşılanır. Belki çok basit düşünüyorum çünkü kimya ve biyoloji bilgim yetersiz kalıyor belki de istediklerimi tam olarak anlatamadım. Düşündüklerim olmayacak şeyler bile olsa enzim üretimi yapıp farklı alanlarda değerlendirebiliriz. Çöp dağlarından iyidir diye düşünüyorum


Düzenleyen sertaylan : 15-02-2019 saat 19:58
sertaylan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön