View Single Post
Eski 09-02-2019, 08:29   #2860
TUĞRULÜNAL
Ağaçsever
 
TUĞRULÜNAL's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2018
Şehir: İSTANBUL/KASTAMONU
Mesajlar: 79
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selçuk06 Mesajı Göster
Merhaba bende aranıza yeni katıldım. Cevize ilgi duyuyorum. Ankara Güdül'de 930 rakımda bahçe kurmayı planlıyorum. forumda takipte bulunuyorum. Son aşamada bölge rakımına göre hangi cins ceviz türünü önerirsiniz. Bu bölgede yapan arkadaşlar varsa onlarında tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.
Merhaba
Genelde hemen foruma üye olup,hemen bir mesaj atıp sorusunun cevabını bile göremeyen ,bidaha uğramayan, o kadar çok kişi varki.Ama ben genede sorunuza cevap yazmak istedim.Bu konuda uzman değilim,hobiciyim ,sadece tavsiye amaçlı yazıyorum.

Sorunuza gelince;
Ankarada 15 ay askerlik yaptım,iklim çok sert,ayazı berbat,kışları çabuk gelir,sonbahar erken donları ve ilkbahar geç donları vs.
Size hemen FERNOR önerecekler.Size fernor öneren arkadaş ,verime yatmış,verimi güzel ve karasal iklime uyum sağlamış fernor görmüşmü onuda sormanız lazım.
Sadece internette dolaşan bilgiler ve fidancı beyanları ile işin içinde olmayanlar bile, yok fernor dik,yok chandler dik,yok fernette dik falan deyip tavsiye veriyorlar.
Ankara bölgesi iklim bakımından, ticari ceviz yetiştiriciliği açısından pek olumlu bakılmıyor. Bu olmaz demek değildir,eğimli araziler ve don çukuru oluşmayan bölgeler herzaman şanslıdır. Ayrıca Hobiciler veya deneme-yanılma maksadıyla ekilebilir.
Bunun engüzel yolu,sizinde dediğiniz gibi kendi bölgenizde ceviz yapan arkadaşlardan en doğru bilgileri alabilirsiniz.
Çünkü yararınıda ve zararınıda siz çekeceksiniz,sizi yanlış yönlendirenler değil.

Soruna tam cevap olmadı farkındayım ama ,ankara için çeşit önermekte kolay biriş değil.


Düzenleyen TUĞRULÜNAL : 09-02-2019 saat 17:49 Neden: Yanlış
TUĞRULÜNAL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön