View Single Post
Eski 07-02-2019, 22:21   #52
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Arkadaşlar aksilikler çıksa da oldukça fazla tohum yeni yerlerine gitmek için yola çıkmış durumdalar Umarım sıkıntı olmadan ulaşırlar.

Bende de tohumlar konusunda sıkıntılar oldu.

Afyonkarahisar yerli patlıcan tohumlarını bulamadım. Aramadığım yer kalmadı. En sonunda komşumdan rica ettim. O kendisinin bir tane olan patlıcandan almış olduğu tohumlardan fazla tohum alamadığı halde etkinlik için verdi. Yeterli gelmeyeceği için daha önceki yıllarda paylaşmış olduğum tohumlar ile karıştırarak tüm talepleri karşıladım.

Afyonkarahisar Büyük Kalecik domatesini iki defa tohum almıştım. İkisini de aynı yere koyarak büroma getirmiştim. O da maalesef yok. Yolda veya başka bir yerde bulamadım. Komşumun daha önce bana verdiği domates tohumlarından talepleri karşılar şeklinde gönderdim. Bu domatesler eski bildiğimiz domatesler. Ortadan ikiye ayırdığınız zaman pırıltıları görürsünüz. Tam olgunlaştırmadan topladığınız zaman ekşi olarak yiyebileceğiniz az sayıda domatesten bir tanesi. Umarım siz de beğenirsiniz. Yola dayanıklılığı iyi,. Ancak rahatsız edecek derecede bir kabuğu bulunmamakta. İyi baktığınız taktirde verimi güzel. Sizlerin de beğenmenizi temenni ederim.

Ebegümeciyi iki farklı çeşit olarak gönderecektim. Tohumları hazırladıktan sonra ikinci çeşitin tohumlarını bahçeden almaya gidemedim. Yolladığım çeşit çiçeği çok güzel. Gayet büyük yaprakları bakılırsa oluyor. Özel olarak ekilen bir çeşit. Tüm tohum taleplerini ebegümecinin ikinci çeşidi hariç karşıladım.

Her yıl olduğu gibi tohum poşetlerini kilitli naylon yerine jelatin içerisine koyup hem kesen hem de kaynak yapan makina ile yaptım. Mümkün olduğu kadar çok tohum göndermeye çalıştım. Bir kısım tohumlar az olabilir. Ancak hemen hepsi herkesin ihtiyacını karşılayacak miktarda göndermeye çalıştım.

Kargo muhtemel yarın ulaşır.diye düşünüyorum. Tohum paketleri harflere göre bir veya birkaç grup olarak ayrı poşetteler. Kişilere göndermiş olduğum tohumlar fazla sayıda ise yeniden onları ikinci bir poşet içerisinde üzerlerine yapışkanlı etiket yapıştırarak koydum. Az yer kaplasın diye boyutları küçültmeye çalıştım.

Tohumların hepsini karşıladığım için tüm etiketleri a4 kağıdına yeniden çıkartarak barkod okuyucuya kolaylık sağlamaya çalıştım. Tohum paketlerini dağıtmadan bu şekilde barkodlar okunabilecek.
İyi akşamlar.

Muda Çevrimdışı   Başa Dön