View Single Post
Eski 06-02-2019, 15:50   #3192
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,127
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleaf Mesajı Göster
Merhaba, Bu ilk mesajım ve Orkide Bakımı ve Üretimi sayfasına da yazdım ama neresi daha doğru emin olamadım. O yüzden buraya da yazmak istedim.
Evimde penceremin önünde beslediğim bir orkidem var. Yaklaşık 1-2 ay önce dal verdi ve çiçek açmak üzere. Fakat bir süredir toprağında küçük sinekler uçuşuyor. Özel orkide toprağı kullanıyorum ağaç kabuğu vb içeren. Bu sineklerden kurtulmak için ne yapmam gerekiyor? Dal verdiği ve çiçek açmak üzere olduğu için çürümüş kök var mı vb diye söküp bakmak istemedim. Fakat şeffaf saksıdan görünen köklerde bir çürüme görünmüyor. Sinekler çiçeğe zarar veriyor mu bilmiyorum ama evin içine yayılmaya başladığı için rahatsız edici oluyorlar. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
(Saksımın altı delikli, su birikmesi olmuyor.)
Saksı harcı zaman içinde çürür, küf geliştirir. Bu küfleri yemek için sinekler gelir. Sineklerden kurtulmak için harcı değiştirin. yeni aldığınız harcı kullanmadan önce bir tencereye koyup, üzerini örtecek şekilde su doldurup kaynatın. Bu, harçta bulunması muhtemel böcek ve salyangoz yumurtalarını yok etmek için yapılır. Harç soğuduktan sonra kullanın.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön