View Single Post
Eski 29-01-2019, 22:22   #167
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
https://www.simplycanning.com/growin...ato-slips.html

Tatlı Patates Fişleri Başlangıç, Büyüme ve Dikim
Rhonda tarafından
Tatlı Patates Fişleri Başlangıç, Büyüme ve Dikim. Benim hakkımda bilmen gereken bir şey tatlı patatesleri seviyorum! Geçen yıl, altı 25 feet sıradan yaklaşık 450 kilo tatlı patates topladık. Söylemeye gerek yok, biz çok paylaştığımızı ve kışın çok yedik.

büyüyen tatlı patates fişleri
1K + Kaydet
Tatlı patateslerim bir filmde bile var! En büyük oğlum onunla birlikte bir eve Mississippi'ye gitti. Orada büyükannesinin eski evinde yaşıyor. Evi, bu yılın eylül ayında ABD'de piyasaya sürülecek olan "Bu Hızlarda Yaşam" da ana karakterin evi olarak seçildi. Hikaye çizgisi, bir kazada en iyi arkadaşını kaybeden bir genci takip etmesi nedeniyle affetmek ve umut etmekle ilgilidir. Kederini koşmaya, bir lise pisti yıldızı olmaya yönlendirir.

Her neyse, evdeki sahneleri hazırlarken, tatlı patateslerimi gerçekten çok sevdiler, bu yüzden onları mutfakta sergilediler! Bu heyecan verici değil mi? Tatlı patateslerimin ünlü olacağını biliyordum.

Büyüyen Tatlı Patates Fişleri
Tatlı patatesler bahçedeki en sevdiğim şeylerden biri. Onlarla ilgili her şeyi seviyorum. Fişe başlamak, dikim yapmak, onların güzel üzümlerini izlemek ve mor çiçekler büyümek benim için eğlenceli bir deneyim. Hasat? Ah! Beni başlatma. Tatlı patates kazmak hazine bulmak gibi bir şey! Ve sonra, elbette, yemek var. Tatlı patatesler yetiştirebileceğiniz en besleyici şeylerden biridir. Uzun koruyuculardır ve yaprakları bile yiyebilirsiniz. Onlar için yemek tarifleri sonsuzdur.

ABD'nin 8 nci bahçe bölgesinde bulunduğum için tatlı patateslerime ocak ortasından şubat ayının ilk haftasına kadar kayma yaparak başlayabilirim. Bu, bolca sahip olacağım ve Mart ayının son haftasını veya Nisan ayının ilk haftasını ekmeye hazır olacağım anlamına gelir. Ancak bu yıl çok soğuk bir kış geçirmedik ve son derece nemli olduk. Bu yazıyı yazarken, Nisan ayının ikinci haftası ve bahçe hala bitki için ıslanıyor. Bu da benim tatlı patates kızartmalarımla biraz ekstra bir şeyler yapmam gerektiği anlamına geliyor. Bunun hakkında biraz daha konuşacağız. Hangi bölgede olursanız olun, fişlerinizi son donma tarihinden dört ila altı hafta önce başlatmanız gerekecektir.


Diğer patatesler gibi, tatlı patates de tohum yapmaz, bunun yerine çoğaltılır. Beyaz patates gibi diğer patatesler, filizlerini gözlerinden ayıran yumrular; Ancak tatlı patates gerçek bir kök bitkisidir ve gözleri yoktur.

Yeterince uzun süre tutulursa, tatlı bir patates filizlenmeye başlar. Bu filizlere fiş denir. Orta büyüklükte patates kullanmanın en iyisi olduğunu buldum çünkü en çok fiş üretecekler. Yıllar önce, bunu okudum ve bana garip geldi, bu yüzden denemeye karar verdim. Makbuzlarımı yapmaya başladığımda, bu amaçla bir kenara koyduğumları denemek için iki büyük patates seçtim. Tabii ki, büyük olanlar ve çok küçük olanlar, orta boy patateslerden daha az kayma bıraktı. Her orta boylu tatlı patates 20 ila 50 arasında kayma bırakacaktır.

Büyüyen Tatlı Patates Fişleri:

Bazı insanlar tatlı patatesleri toprakta en az bir metre derinlikte tatlı patatesin yaklaşık yarısını gömerek toplarlar. Bazı insanlar tatlı patateslerini yarıya indiriyor ve patateslerin her yarısı yarıya kadar kaplanacak şekilde suya koyuyorlar. Başka bir su yöntemi kullanıyorum.

Sonbaharda, en sağlıklı orta boy patateslerin bir kısmını bir kenara koyun. Son donma tarihinizden dört ila 6 hafta önce (tam vaktinde bolca zaman tanımak için 6 hafta ile giderim) fişlerinize başlama zamanı. Patatesin büyüklüğüne bağlı olarak çeyrek kavanoz düzenli ve geniş ağızlı kullanıyorum. Kürdan veya şiş kebap çubukları kullanarak patatesi iki ucu arasında yarıya kadar deliyor. Patatesin kavanozun kenarında desteklenmesi için yeterince uzadıklarından emin olun. Tatlı patatesi kavanoza, çubuklar jantın üzerine gelecek şekilde yerleştirin ve patatenin alt yarısı batıncaya kadar su ekleyin.

Tatlı patateslerinizin dolaylı güneş ışığına sahip olduğundan ve soğumasını önlediğinizden emin olun. Bir kaç inç buharlaştığını fark ettiğinizde kavanoza su ekleyin. Patatesinizin kurumasına asla izin vermeyin. Patatesin çürümesini önlemek için eski suyu haftada bir kez değiştirmelisiniz. Her ne kadar söylesem de, bazen bunu hatırlamadan iki hafta önce ve çürümeyle ilgili bir sorunum olmadı.


Fişleri Dikim İçin Tutmak:

Yaklaşık iki hafta sonra, filizi görmeye başlamalısınız. Filizler yaklaşık 6 santim uzunluğa ve üzerinde birkaç yaprak yaprak oluşana kadar büyütün. Fişleri bu büyüme aşamasına ulaştığında, onları ana patatesten ayırmanın zamanı gelmiştir. Bazı insanlar ekilmeye hazır olana kadar patatesleri patateslerin üzerinde bırakırlar. Bunu yapmam, çünkü her bir patatesden mümkün olduğunca çok fazla fiş istiyorum. Onları açık bırakırsanız, odak daha fazla fiş üretmek değil, orada olan fişleri geliştirmeye odaklanır.



Fişi, tatlı patatese tutturulduğu tabanda alarak dikkatlice çıkarın. Fişleri soğuk suyla dolu temiz bir kavanoza yerleştirin ve kavanozu pencere kenarına veya dolaylı güneş ışığı alabileceği bir yere yerleştirin. Tatlı patatesde olduğu gibi, kavanozun dolu kalması için su ekleyin ve çürümelerini engellemek için eski suyu haftada bir kez değiştirin. Bir hafta ile 10 gün arasında gelişen kökleri görebilmelisiniz. Fişleri bahçeye gitmek için hazır olana kadar böyle devam edecektir. Benimkini hiç 4 hafta boyunca tutmamıştım, bu yıla kadar.

Söylediğim gibi, alışılmadık derecede ıslak bir Kış geçirdik ve inanılmaz derecede ıslak bir Bahar geçiriyoruz. Benim fişlerim kök salıyordu ve yere gitmeye hazırdı. Su kavanozunda mücadele etmeye başlıyorlardı (sararmaya başladılar) ve bitki yetiştirmem için çok ıslaktı. Çürümemelerini engellemek için onları toprakta bankladım. Bu onları tutacak ve bahçenin hazır olmasını beklerken onlara biraz kafa atmalarını ve köklerini oluşturmaya başlamalarını sağlayacaktır.


Fişleri bitki nasıl:
Son dondan en az iki hafta sonra, toprak en az 70 ° 'ye ulaştığında ya da toprağın çalışacak kadar kuruduğu zaman, hazırladığınız bahçe yatağını istediğiniz sıraya yatırın. Fişleri başlattığımda tepelerimin en az 3 santim yüksek olmasını seviyorum. Bitkilerinizi 3 feet aralıklarla sıralara 3 ayak yerleştirin. Tepenizde yaklaşık 3 santim derinlikte veya tüm kayma köklerinin sığabileceği ve toprağa örtülmesi için yeterince derin bir delik açın. Eğer kuru ise, toprakla örtmeden önce fişi sulayın.


Dikimden sonra, kaymalarınızı nemli tuttuğunuzdan emin olun, ancak soguk bırakmayın, çünkü iyi drene olmuş kumlu topraklar gibi patatesler. Birisi bana bir keresinde, tatlı patatesler çok esnek olduğu için ölü gibi gözükse bile elimdeki her fişi ekmememi söyledi. Geçen yıl başaramayacağımdan emin olduğum bir dizi fiş atmıştım, ama diğer sıralar kadar patates ürettiler. Sanırım bu denemenin asla zararı olmadığını kanıtlıyor.

Üzümleriniz gelişirken, patates ekinizi çapalayın veya başka bir şekilde temizleyin. Tatlı patatesler üzümlerini eritmeye başladıklarında, her yöne giderler ve köklerini bıraktıklarında yabani otları boğarlar. Bunu yaptıktan sonra, ayıklamaya devam etmeye gerek kalmayacak. Üzümlerinizi gevşetmemeye dikkat edin, çünkü bu bitkiyi incitir ve verimini azaltır. Üzüm bağlarınızı çok sık sulamak konusunda endişelenmeyin. Üzümleri iyice kurulduktan sonra genellikle mayını sulamıyorum, çünkü tatlı patatesler kuraklığa dayanıklıdır ve kuru koşullar aslında bir mahsul mahsulünü teşvik eder. 100 gün sonra, hasat zamanı gelmelidir.

Tatlı patates hasadı ve depolanması hakkında daha fazla bilgi için, buradaki makalemize bakın .

Güvenli ve Mutlu Yolculuk, Rhonda ve Paket

Rhonda hakkında

Rhonda bir nesil çiftçilerin ailesinden geliyor, “Ben bir bakım çiftçisinden başka bir şey olamazdım. Ben buyum. Bu heyecan verici, hiç bitmeyen bir yolculuktur. ”Bir çiftçi olmasının yanı sıra, bir eş, anne, iş sahibi, 21 yıldan fazla emekli kayıtlı hemşire, yazar ve The Farmer's Lamp'ın sahibi.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön