View Single Post
Eski 23-01-2019, 15:23   #15
machinehead
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
Topraksız tarım yapabilmeniz için bir defa konu hakkında eğitim almanız gerekiyor. Bir konuda 100 sayfa kitap okuyup kendini kompetan sanan insanlar çoğunlukta olduğundan antipati yaratması benim hoşuma gidiyor pazara giren rakip sayısı düşük kalıyor. Neden olduğunu da kabaca size açıklayayım: Birincisi temel sterilizasyon tekniklerine hakim olmanız gerekiyor bu konu hakkında bilginiz bulunmuyorsa zaten durgun su içerisinde önce balık yetiştirin sonra bitkiye geçin. Çözelti tanklarınızın ısısı ve oksijen miktarı, çözeltinin kararlılığını ve içerisinde oluşabilecek muhtemel zararlılarda da makro belirleyicidir. Tank ısı oranı yüksekse çözeltinin yeniden kullanılabilinirliği yani maliyetlerinizi de yukarı çıkarır.

Ayrıca günlük olarak tahlil yapmanız gerekiyor. Bunu isterseniz elinizle isterseniz otomatik makineyle yaptırın EC - PH ve çözelti tankından buharlaşan su miktarı ile tank ısısı indikatördür. Tank içinde olanları gözlemlemeden bitkilerin durumunun nereden nereye gideceği hakkında da fikriniz olmaz.

Bir diğer maliyet faktörü çözelti tankının kullanımında tank için kullanacağınız devri daim oranıdır.

Ayrıca tank - fidelik ve bitkilerin büyüdüğü noktalarda ışık sızmasının sıfır olması gerekir yoksa alg üremeye başlar.

Kısaca bu işi ticari olarak yapacak insanın dikkatsiz eğitimsiz olması mümkün değil. Çünkü 3 gün içinde 100 bin fideyi öldürebilirsiniz.

Topraksız tarımın en önemli noktası hastalıkla savaşmamaktır. Yani koruyucu ilaçlama maliyetleriniz sıfır tl'ye kadar düşer. Nasıl yapıldığını kimse size öğretmez niye kendime rakip çıkartayım ? Size öğretecek adam size ancak gübre satan - sistem satan kısaca sizi kullanıp umrunda olmayacak insanlardır. Parayı siz kazanacaksanız siz açıp okuyacaksınız bu tip forumlardan takip edeceksiniz. Ayrıca uyanık olacaksınız karşınıza çıkan her bilgiye de güvenmeyin örneğin yukarıda efendim seracılar birliği başkanı demişmiş ...

Globalde çiftçiler topraksız tarıma her üründe değil belli başlı ürünlerde hibritleştirilen tohumlarla geçmiştir. Topraksız tarımda kimyasal gübre kullanımı organik tarıma değildir. Topraksız tarım uygulamaları türkiye'de sadece iyi tarım uygulamalarına girer. Organik olması için ortamda toprak olması gerekir. Sadece balıkla yapılan aquaponic organiktir.

Cocopeat ve Solucan gübresi suyu ya da vermicompost kullanarak organik tarım yapmanız mümkündür.

Malı satmadan üretmeyin, malın maliyetini hesaplamadan satmayın.
Kısaca malın maliyetini hesaplamadan üretmeyin!

Bir dekarda haftada 25 ton su ve buna bağlı toprakta çözünebilecek niteliklere sahip kimyasal gübre atacağıma haftada 3500 litre su içinde çözünen kimyasallarla çözeltili su kullanıyorsun ayrıca zararlıyla savaşmak için ilaç harcamıyorsun, ayrıca ürettiğiniz ürün bir de hele dikey bahçeciliğe uygunsa örneğin fasulye, maceraya girme diyen kişi ya toprak için tarım ilacı-gübresi satıyordur ya da bilmediği iş hakkında yorum yapan bana göre bi işten ANLAMIYORDUR.


Okuyacağınız Türkçe makaleler için : Ana Sayfa » DergiPark

Yabancı makale araştırınız: https://scholar.google.com.tr

Kulaktan dolma bilgi değil rasyonel bilgi işe yarar. Bilginin doğruluğunu her zaman sorgulayın.

machinehead Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön