View Single Post
Eski 23-01-2019, 12:23   #1
elifaydin
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-12-2017
Şehir: İstanbul-Tekirdağ
Mesajlar: 673
Babamın hatırasına

Herkese selamlar,

Acemi acemi ben de bir konu açayım dedim. Bir süredir ağır aksak devam ettirmekte olduğumuz ve artık sonuna yaklaştığımız evimizin hikayesini sizlerle paylaşmak ve bu aşamadan sonraki düzenlemeler ile ilgili fikirlerinizi almak istiyorum.

Evin hikayesi aslında babamın hayatta olduğu yıllara dayanıyor. Nereden baksanız 11 yıllık biraz hüzün biraz keşke biraz heyecan barındıran ama sonuca varmasına az kalmış bir hikaye bu. O zamanlar rahmetli babam kendi babasından kalma bir dönümlük araziye neredeyse çadır kuracak hale gelmiş, bir heves içerisinde ama nereden başlayacağını bilemez halde. Git gel inşaata başlamaya vakti olmadığı gibi sağlığı da çok elvermez bir durumda. Onun hevesine ortak olarak civar yerlerde prefabrik evlere baktık o yaz, fiyat araştırmaları yaptık bir güzel.

Nitekim bir sonraki yaza kalmadan ve biz bu işlemleri sonuçlandıramadan elimizde 1 dönüm arazi ve hayaller mirasıyla kalakaldık.

Yıllar geçti, hayatlar değişti, ailemize yeni üyeler eklendi ancak değişmeyen tek şey gerçekleşmeyi bekleyen babadan kalan hayallerimiz oldu. Nitekim kendimizi hazırlayamadan ama herhalde zamanı gelmiş olacak ki 2017 yılı başında haydi başlayalım dedik. Ortada ne bir plan ne bir proje hiçbirşey yok. Kervan yolda düzülür desek, yola nasıl çıkacağımızı dahi bilmiyoruz.

İzinlerle başlayalım dedik, ortak tapu, içinde başka evler var ancak tarla statüsünde olduğu için ruhsat almak mümkün değil. E peki ne yapacağız derken kulağımıza imar affına dair dedikodular geliyor. Öyle yapsak böyle yapsak ne yapsak, hiçbir yol çıkmıyor. Derken plan projeyi hazırladım, gözümüzü karartıp kepçeyi vurduk.

Şimdilik ilk başlangıcı bu kadar yapıyorum. İlk fırsatta ilk fotoğraflardan başlayıp hikayenin devamını getirmeyi planlıyorum.

elifaydin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön