View Single Post
Eski 20-01-2019, 13:37   #14
ΑyyyΥapmayaaa
/
 
Giriş Tarihi: 20-01-2019
Şehir: аydın
Mesajlar: 5
Ak deniz suyu, eksi dereceleri görse de donmaz, çünkü tuzluluk oranı karadenizden yahut ege denizinden daha yüksek orandadır.

Emin değilim ama sahillerde iklim olarak sıfırın altında dereceleri gören yerler belki var olabilir.

Gerçi sıfırlı dereceleri görmesi imkansız gibi görünüyor, kışın deniz suyu sıcaklıkları çok yüksek derecelerde gösteriyor, karadan denize doğru bir soğuk hava akımı olsa bile sahile yakın yerleri yinede sıfırlı derecelere düşüremeyeceği kanaatindeyim.

Bence hindistan cevizini kıyıya nakletsenizde ölür, kimileri; tuzlu suyun etkisiyle köklerin soğuğa karşı direnç kazanmasını falan savunsa da, bu defa meristem tehlike altında olacaktır. Gerçi hindistan cevizi meristemi akdeniz iklimi koşullarını tolere edebilir deniyor, ya da en fazla ne olur, belki meyve vermez.

Hindistan cevizinin en hassas noktası kökleridir, dünyada çoğu yerde yağışlı kışlar nedeniyle hindistan cevizi ağaçları adaptasyon sağlayamamıştır. Yağışlı kışlar nedeniyle toprak çok çamurlu ve ıslak olur, bu da hindistan cevizi köklerinde mantar hastalığına sebep olur, kıyı için bir şey diyemem denemek gerekir, çünkü deniz suyu mantarı önleyebilir.

Hindistan cevizi için yağışlı kış mevsimlerinde en düşük sıcaklık +4 derece olmalı, gündüz ortalamaları ise 25 derece altı olmamalıdır. Türkiyede böyle bir iklim kuşağı hiç yoktur. İklim kıyaslarına bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Eklenen Resimler
    

Düzenleyen ΑyyyΥapmayaaa : 20-01-2019 saat 14:16 Neden: bağzı noktalamalar eklendi
ΑyyyΥapmayaaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön