View Single Post
Eski 19-01-2019, 13:48   #140
OSMAN45
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,107
Sayın Kozanlı,

Yazlık evinizde mutlu, sağlıklı ve keyifli günler geçirmenizi dilerim.

Polemikler hariç tüm ev yapım aşamalarını okudum. Polemik yazmayı ve okumayı sevmem.

Sizin yerinize olsam ev ve arazide neler yapardım diye düşündüm. Teras dediğiniz verandanın altını kümes yapmaz, koku ve zıplayan haşerelerle uğraşmamak için evin en az 10 metre uzağına rahat temizlenebilen, düzgün bir kümes yaptırır(bakınız Meyvelitepe bahçesi), gübrelerinin dağılımı, yabani otların azalması için 100 metre tel çit ile gezen çit yapardım.

Şimdiden hakim rüzgar tarafına, yöreye uygun rüzgar önleyici ağaçlar, yazın gölge yapması için evin güney batı yönüne yaprak döken ve çabuk büyüyen bir ağaç dikerdim.

Evin yakınına bir kameriye yapar ev ile arasına düzgün yaya yolu yapar, etrafına gül ve sarmaşıklar dikerdim.

Düşünceme göre de en önemli olarak bir toprak altı su deposu yapar, evin oluklarından akan yağmur sularını, yazın azalarak kumlanan artezyen suyunuzun ve bazen şehir sularına yazın ilave edilen bitkilere zararlı maddelerin uçması için dinlendirmek iyi olur sanırım. Ayrıca gübre ve pH ayarlama olanağı iyi olacaktır. Ayrıca kameriye'nin ve yollarının yağmur sularını depoya yönlendirirdim. Malum Niğde'nin yıllık ortalama yağış miktarı 400 mm/m2 den azdır. Bu nedenle en fazla 40 tonluk depo yeterli olacaktır.

Bu arada bu evin Niğde de yapıldığını varsayıyorum. Yazmamanıza rağmen kuyu açılışı sırasında çalışanların arabalarının plakası Niğde idi. Varsayım oradan.

Bunlar benim düşüncelerim. En iyi karar insanın kendi kararıdır.

Her şey gönlünce olsun.

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön