View Single Post
Eski 15-01-2019, 03:02   #89
Mesut Temiz
Moderatör
 
Mesut Temiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1,123
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hakuka Mesajı Göster
Kaktüsümü birkaç gündür eve geldiğimde boğumlarından yere düşmüş şekilde görüyorum. Hiç bi sıkıntısı yok gibi duruyordu bugüne kadar. Hatta dökülen yerleri yemyeşil kuru da değil. Şalkınım. Böyle 3 parça döküldü sürekli. Sizce neden olabilir.

Resimde göründüğü kadarıyla bir problem yok, sağlıklı görünüyor opuntia'nız (muhtemelen bir 'opuntia microdasys'). Fiziksel bir darbe, çarpma falan olmuş olabilir mi? Evde kedi varsa mesela, bunu çok yaparlar.. Ya da ev halkından biri istemeden çarpmış olabilir belki...
Bence kopan parçaları 3-4 gün kurumaya bırakın, ardından aynı saksıya dipleri 2-3 santim toprağın içinde kalacak şekilde dikin.. Köklendiklerinde daha kalabalık ve dolgun bir görünümü olur saksınızın... Ya da ayrı bir saksıya ekip çoğaltabilirsiniz..
Yeni çıkan yaprakların aşırı cılız, uzun, solgun ve cansız olduklarını fark etmişsinizdir.. Kışın güneş görmedikleri için böyle oluyor... Sonradan da genişleyip normal formlarını almayacaklar maalesef.. Ben kışın çıkan bu tür yaprakları koparıp atıyorum, çünkü kendi ağırlıklarını bile taşıyamıyorlar bir süre sonra... Kışın sulamayı iyice azaltmak, bitkiyi bu dönemde yeni yaprak vermemeye teşvik ediyor..

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön