Konu: Zekoş
View Single Post
Eski 13-01-2019, 12:21   #25
Zekoş
Ağaç Dostu.
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 809
Trikofilya çiçeği( Süpürge otu)

Bitki türü:*Peyzaj bitkisi
Bitki ömrü:*Tek yıllık
Tohum Türü:Çalı formda çiçek
Tohum çeşit adı:*Süpürge otu-Trikofilya Çiçeği-Kochia(görünümü ile minyatür serviyi andırdığı icin yalancı servi de deniliyormuş)
Tohum kaç yıldır sizdedir*:Bu sene elime gecti.Ve arastirdığımda tohum ömrünün 1 yıl oldugunu ögrendim.Bu yüzden fazlasını paylaşmaya karar verdim.
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:İzmir'de yetistirilip tohumları alınmıstır.
Tohumun köken:Forumda Hised adlı arkadasımdan etkinlik dısı aldım.İzmir Ödemiş'in Çallı köyünde yaslıların bile ne kadar zaman önce ekildiklerini bilmeyecek kadar eski olan ve halen de ekimi yaygın olan bir bitkiymis arkadaşımın söylediklerine göre..ve kurusunu bahce süpürmekte, büyükbas hayvan ahırı süpürmekte kullanıyorlarmış.Ayrıca da yabancı tozlaşmayı emgellemek için perde görevi de yapıyormuş.
Tohumu ilk paylaşan: Daha önce paylasimi olmadi sanıyorum.
Kullanılan gübreler:*-
Kullanılan ilaçlar:-
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:-
Hasat yıl ve ayı:Yaz sonu
Bitki tipi ve gelişim durumu:Hızla gelişim gösterir yemyesil oval ve simetrik çalı formunda büyür.Sonbaharda kırmızı renkli çicekler açar ve bu dönemde yaprakları da parlak kırmızıya döner.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:-Yetiştirme özellikleri:İslenmemis topraklarda bile kolayca yetisir.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Marttan itibaren direk ekilebilir.Şaşırtmaya ve saksı da yetistirmeye uygundur.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler :yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri:Suyu sever.Uygun ortamlarda boyu 1 metreyi bulur.Bol güneşli alanlarda saksilarda ya da bahcede cit bitkisi olarak, yürüyüş yolu kenarlarina peyzaj bitkisi olarak cok yakışır.
klim gereksinimleri: Donlara yarı dayanıklı..
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Tohumlar bitki kırmızı hal alınca tohum alınabilir.Hafif ıslatıldıgında tohumlar kendini salacaktır.Bu bitkide tohum tazeliği cok önemlidir.O yüzden tohumu saklamaya uygun degildir.Bir yıl icinde cimlenme ozelligini kaybeder.
Not: Bazı bilgiler ve resimler internetten alıntıdır.Ayrica forumda da bu bitki hakkinda biraz bilgi mevcut.Kendime ayırdığımdan hariç 10 kisiye yeter sanıyorum.




LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön