Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel
Kırmızı fasulyelere ilgim nedeniyle açık satılan bir yerden bu cinsi aldım.
Maş fasulyesinden az büyük ve lezzet konusunda hiç bilgim yok.
Bunun adını bilen var mı?
Bu sene bunu da deneyeceğim, kısmet olursa.
Eklenti 686062
.
|
Sayın Jezebel; kırmızı olan adzuki fasulyesi diye biliyorum belki başka isimleride vardır ben ona benzettim tohumunu, bir kere yetiştirdim tohumu kırmızı ve beyaz yarıklıydı ancak yeşili kılcıklı bir tür kurusu olarak tüketiliyor ve aşırı verimli bir çeşit. Hatta ben bu fasulyeyi Kore'den getirmiştim ve orada tatlı yapımında kullanılıyor. Tadı lezzetli ve tatlı bir fasulye çeşidi ayrıca bunu geç ekmenizi öneririm çünkü ben yazın belli bir süre ürün alamadım havalar hafif serinlemeye başlayınca bol bol dökmeye başladı o yüzden geç ekebilirsiniz.