View Single Post
Eski 11-01-2019, 21:05   #116
toprak09
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-02-2018
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 2
Bahçeme Arbequina mı Koroneiki mi ekmeliyim?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Bu sayfayı açmamın sebebi;

bodur zeytinin bizim yerli zeytinlere göre ayrı dikim, budama v.b istekleridir. Bodur zeytin hakkında bir çok soru soruldu ve diğer zeytin sayfalarında kaldı.

Ve bu konuda sorular sorulmaktadır. Deli toplu olsun istedim.

Ayrıca İspanyadan Beta Tarıma getirttiğim _ şimdi getiriyorlar mı bilmiyorum, sipariş için soru sormayın_ 170 adet zeytinin _ ki tanesini geçen yıl 6tl.+kargo ile almıştım_ 50 kadarını bu sitenin üyelerine ücretsiz (isteyen istemeyene) dağıttım.

İspanya ile aynı ekvartor kuşağı üzerinde aynı sonuçları alındığı söyleniyor. Türkiye de de denemeleri yapılmış.

Yine çeşitli illerdeki üyelere gönderdiğim zeytinlerin o bölgeye uyum sağlayıp sağlamadığını öğrenmek istiyorum

Benimle tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

Mart 2011 de diktiğim 120 adet için de edindiğim tecrübeleri paylaşacağım.


Eklenti 244378

Bunlar 4 ay önce diktiklerim. % 80 i gibi zeytin vermeye başladı bazıları vermedi.

Eklenti 244379

Nasıl dikildiğini kendi sayfamda anlatmıştım. Burada da sorulursa yardımcı olurum ki aslında diğer zeytin dikimlerinden farklı değildir.

Eklenti 244380

Bende yetiştirerek öğreniyorum. Unutulmasın.

Saygılar.
Halil Bey merhabalar,Uzun zaman geçmiş paylaşımınızın üstünden zeytinliğinizin şu anki durumunu çok merak ettim.Geçen sürede edinmiş olduğunuz tecrübelerden yararlanmayı çok isterim.Aydın da 2 dönüm bahçem var. Bahçede 6 büyük zeytin ağacı ortalama 30 tane incir ağacı mevcut .Bahçemde yeraltı suyu seviyesi oldukça yüksek ayrıca DSİ sulama kanalı hemen bahçemizin sınırından geçiyor.Menderese yakın sulu tarıma uygun bir arazi aslında. Biz bahçeyi 2018 Şubat ayında satın aldık. Zeytinler toplanmıştı göremedik.İncirler de maalesef sudan kaynaklı akma yapıyor .Tabii bizim için çok can sıkıcı oldu. Yaşken eşe dosta dağıttık ama kuru incir akmadan dolayı kalitesiz o sebeple toplamadık bile.Bahçemizi zeytinliğe çevirmek istiyoruz uzun zamandır da bodur zeytin ekmekle ilgili bilgi topluyorum fakat uygulayan birilerinin paylaşımı çok daha faydalı oldu öncelikle teşekkür etmek isterim size.Bahçe sulu tarıma uygun bir arazi ve çok fazla kanyaşı denen ot var. Bahçemizi önce ottan arındırıp ekim yapmak daha mı doğru olur.Arbeguina zeytin ekmeyi düşünüyorduk ama bir yerde koroneikinin sulu arazilerde daha uygun olacağı yazıyordu kafam karıştı.Ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim..Çok Teşekkürler.

toprak09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön