Konu: Zekoş
View Single Post
Eski 11-01-2019, 11:55   #22
Zekoş
Ağaç Dostu.
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 809
Frenk Üzümü

Bitki türü:Meyve
Bitki ömrü:Cok yıllık
Tohum Türü:*Üzümsü meyve
Tohum çeşit adı:Frenk üzümü(Ribes Rubrum)
Tohum kaç yıldır sizdedir*:4-5 yıldır bahcemde..
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Çorum
Tohumun kökeni*:Fidan olarak almıstım.
Tohumu ilk paylaşan:Baska paylasan olmadı saniyorum.Kullanılan gübreler*:Gübre kullanmadim.
Kullanılan ilaçlar*:yok
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Sadece bu cesit oldugundan önleme gerek olmadı.
Hasat yıl ve ayı:Haziran 2018
Bitki tipi ve gelişim durumu:Bodur ve çalı formundadır.Kökleri sacak srklinde derine inmez.Her sene dipten yeni sürgünler meydana getirir.Meyveleri daima genc sürgünler üzerinden verir bu yüzden budarken bunu göz önünde bulundurmalı.Özrllikle bu bilgi tecrübeyle sabittir.İlk 3 sene meyve alamamıstım.Sağolsun bilgili bir abimizin tavsiyesiyle budadım ve meyve almaya basladım
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Küçük salkımlar halinde yuvarlak,parlak kırmızı renkte meyveleri;mayhoş ve yoğun tatdadır.Özrllikle receli cok güzel oluyor.Ama şifa niyetine çiğ olarak tüketmek daha uygundur.Marmelat ve şurup yapiminda, pasta süslemelerinde kullanilabilir.Zengin bir antioksidan kaynagı olup B ve C vitaminlerince zengindir.
Yetiştirme özellikleri:Çok kurak ve çok nemli olmayan her yerde yetisir.Donlara dayanıklıdır.Sadece erken cicek actığı icin ilkbahar donlarindan etkilenme riski olabilir.

Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Tohumdan hic denemedim.Simdiye kadar 2 kez celikten cogalttim.Kolay üretilen bir bitki..
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler :soguk katlama isteyebilir.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleriİklim gereksinimleri:Günesli yerlerde daha iyi gelisim gösterir.Suyuna cok dikkat etmiyorum topragı kurudukca sulama yapıyorum.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Meyveler iyice kızarıp yumusayinca cekirdeklerini aldım.Forumda cekirdeginden yetistirenlerin bilgileri mevcut..



LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön