View Single Post
Eski 10-01-2019, 20:18   #37
obabilgesi
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
Selamlar, meyve bahçemde naylon yerine jüt bezi taban örtüsü kullanıyorum. Maalesef fiyatı biraz pahalı ama yabancı ot için en etkili ve pratik yöntem olduğunu düşünüyorum. Keza kullanılan ot ilaçlarını düşününce çok da sağlıklı bir yöntem diyebiliriz. Renginin koyu olması nedeniyle üzerine serildiği otları öldürüyor ve çıkmasını engelliyor. Aynı zamanda toprağın hızla su kaybetmesine engel olup, sulama sıklığını uzatıyor. Ve toprağı güneşin yakıcı etkisinden koruyor. Örtüyü kaldırdığınız zaman ise ciddi bir canlı popülasyonu ile karşılaşınca ''-evet ben doğru bir iş yaptım'' diyorsunuz.
Ben jüt bezini damlama sulamasında kullanılan 20 kr'luk kazıklarla yere sabitledim. Hani şık da oldu, en azından benim gibi obsesif bir düzen hastasına iyi geldi Gübre veya çapa zamanı örtüleri kaldırıp işlemi yapıyorum, ve sonra tekrar seriyorum. Arazi büyük olmasa ve fiyatı da bu kadar pahalı olmasa her yeri örtü ile kaplayabileceğimi samimiyetle söyleyebilirim. O kadar memnunum...
Yalnız bir hususa dikkat etmek gerekir, gerekli hava sürkilasyonu ve olası fazla neme istinaden gövdeden min. 5 cm uzak sermekte fayda var.

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön