View Single Post
Eski 10-01-2019, 15:39   #128
Selçuk Boz
Ağaç Dostu
 
Selçuk Boz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2006
Şehir: Antalya
Mesajlar: 316
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Atilla Berke Mesajı Göster
Yaklaşık 4 yıldır büyüttüğüm bir kamkatım var üzerinde kabuklu bit var ben ilk başta bu bitleri elimle bitkiden uzaklaştırdım ve kaldırdığım yerler sararmıştı ziraatçilerdenbana arapsabunu püskürtmemi söylediler ve püskürttüm birde vitamin takviyesi aldım ama hala geçmiyor birde toprağa yakın bir yerden dal veriyor bunu kesmelimiyim lütfen yardımcı olun birde kamkatımda dikenler çıkmaya başladı toprağa yakın olan kısımdan çıkan dallar ve yapraklar ile üst taraftan çıkan dallar ve yapraklar farklı lütfen yardımcı olun birde ilk aldığımda meyveleri vardı ondan beridir meyve vermiyor
Kabuklu bitin, arapsabunu vs. gibi ev ilaçlarıyla geçtiğini şimdiye kadar görmedim. Tavsiyem, zirai ilaç satan yerlerden kabuklu bit için ilaç almanız.

Kamkat anacınız üç yaprak. Aşının altından çıkan dalları budak vermeden dibinden budayın. Bu dalları, yapraklarından da ayırt edebilirsiniz. Çektiğiniz resimlerden birinde, bu yapraklardan birini size örnek olması için işaretledim.
Name:  kamkat.jpg
Views: 1660
Size:  39.8 KB

Kamkatınızı Eskişehir gibi karasal iklimin olduğu yerde haklı olarak içeride tutuyorsunuz. Bu da bitkinizin zayıf düşmesine, dolayısıyla hastalık ve zaralıların saldırısına açık hale gelmesine neden oluyor. Kamkatınızı nümkün olduğunca havadar bir yere koyun, hatta ısı sıfırın üzerinde olduğu sürece dışarıda güneş alan bir yere alın. Bitkiniz içeride olduğu sürece meyve almanız zor. Gündüz dışarıya, gece içeriye alabilirsiniz.

Selçuk Boz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön