View Single Post
Eski 05-01-2019, 07:06   #59
volkanaktas
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-11-2018
Şehir: ankara
Mesajlar: 33
Aslında akasyanın bir türü var ama ben ismini bilmiyorum. Arılar üstüne çok konuyor. Böyle üzüm gibi salkım salkım ve beyaz renkte çiçekleri oluyor.. Acaba ismini bilen var mı?

O tür çok dayanıklı ve neredeyse hiç bir şey istemiyor..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ephesos Mesajı Göster
Ballı bitkiler içinde 6.sınıfta yer alan akasyanın yazın çeşitli dönemlerinde açan bir çok türü var bizde en çok bilinen park ve bahçelerden aşına olduğumuz yalancı akasyada denen türü.
Bu yaz ağıstosun onundan sonra açıp eylülün ortasına kadar çiçekli kalan bir türünü keşfettim ve bazılarında hala çiçek açmaya devam ediyor, azda olsa. Yazın yaptığım bu gözlemde arılar bu akasyaya adeta çıkarma yapıyorlar, ağaç resmen uğulduyor. Bu akasyanın yaprakları ve çiçekleri bildiğimiz akasyaya göre çok minik ancak çiçek salkımlarında yüzlerce çiçek oluyor. Tohumlanmasını bekledim. Tohumlar bildiğimiz taze fasulye gibi bir kılıfın içinde, her tohum aynı bir fasulye büyüklüğünde ve kılıfının içi yapışkan bir sıvıyla dopdolu. Tohum topladım ancak kurumaya bıraktığım tohumlar koruyucu kılıfın içinde çürüyor. Bu tür arıcılar tarafından muhakkak keşfedilmeli.
Fotolarını çekip burada yayınlayacağım; Mine Pakkaner hocamızdan bu türün ismi konusunda yardım istiyeceğim.

volkanaktas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön