View Single Post
Eski 04-01-2019, 06:21   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Bal kabağı çorbası

Aşağı yukarı temizlenmiş bir kilo kadar kabağı iri iri küpler halinde doğrayıp fırın tepsisine koyun, üzerine çok az zeytin yağı gezdirip çok az tuz ile fırında yarım saat kadar pişirin.

Bir kap içindeki 3 çorba kaşığı zeytinyağ içine 4-5 adet adaçayı yaprağı koyup
fırında kabaklar pişene kadar bekletin.

Ufak ufak doğranmış iki adet soğan ile 2 adet havucu içinde ada çayı bulunan kaba koyarak kavurun, soğanları bir iki çevirdikten sonra ada çaylarını içinden çıkartıp soğanları kavurmaya devam edin.

Kavrulmuş soğanlara fırından çıkan kabakları da ilave ederek bir iki çevirdikten sonra üzerine bir litre kadar sıcak su ilave ederek 15 dakika kadar pişirin.
Havuç ve kabaklar iyice yumuşayınca bunları blenderden geçirerek püre haline getirin.
Kabak püresini istediğiniz çorba kıvamına süt ile de getirebilirsiniz.
tuz-karabiber ve olmazsa olmazı muskat rendesi ile tadlandırın.

Ben servis yapmadan evvel tencere içine 100 gr kadar miss krema ilave ettim.

Tabaklara koyduğunuz çorba üzerine çok ince kıyılmış taze soğanın yeşil yaprakları çok yakışıyor.

(Ben bu çorbayı oğlumun İtalyan arkadaşından öğrendim. Manyas'a geldiklerinde kabakları görünce hayran oldu. Bana tarif etti ve giderken de iki koca kabağı beraberinde götürdü.
Yeni şeyleri denemeyi sevdiğimden hemen yaptım, değişik bir tad.
Benim gurmem eşim olduğu için-ki hakikaten damak tadı çok güzeldir- ona tattırdığımda "güzel olmuş ama ah bir kabak çorbası olsa da yesem" demem.
dediği için bir daha ne zaman yaparım bilmem.)

Bizde çorba her öğün zevkle içilir ama soğuk içilen çorba tercih edilmez. Kabak çorbası da tatlıca bir çorba

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön