View Single Post
Eski 03-01-2019, 21:40   #100
Resulgur
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Bizde genelde yılbaşlarında kabak tatlısı pişirmek adettendir.

Bu sene Oğuz'un bahçede yetiştirdiği kabaklardan irice olanını kestik. Dörtte biri ile kabak çorbası, diğer bir parçası ile normal kabak tatlısı, bir kısmı ile kireç suyunda bekletilen kabak tatlısı yaptım kalan son parçayı da temizleyip derin dondurucuya attım.

Bu işlemleri yaparken de rahmetli annemin " deli kızın çeyizi" fıkrası aklıma geldi.
Deli kız evlenme hazırlığı yaparken bir top patiska almış. Hem gelinliğini, hem de ev için gereksinme duyduğu perdeleri, çarşafları, masa örtüleri ve aklına gelen her şeyi bu patiskadan yapmış. Benimki de o misal.....

Normal kabak tatlısını sık sık yaparım ve severek yeriz.
Söndürülmüş kireçte bekletilerek yapılandan hiç yememiştim ve hiç de denememiştim. Kabak bol olunca denemek istedim.
Forumda aradım ama bulamadım, tabii müracaat malina oldu.
İlk defa yapmama rağmen daha evvel tadını bilen eşime yedirdiğimde başarılı olduğumu öğrenince rahatlıkla misafirlerime ikram edebildim.

Onlar da çocuklar da çok beğendiler. Biraz el oyalayıcı ama bayağı lezzetli oluyor, dışı çıtır çıtır ama içi lokum gibi yumuşak oldu. Pırıl pırıl görünüşü de bayağı hoştu.

Güler hanım kac saat kireçli suda bekletip kaç saatte pişirdiniz?

SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön