View Single Post
Eski 03-01-2019, 09:07   #10
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi GultenA Mesajı Göster
Merhabalar,

Kocaeli'nin bir köyünde aldığımız arsaya bu sene ev inşa etme planımız var. Tüm izinleri tamamladık. İnşaatı bir firmaya teslim etmedik. Tek seferliğe mahsus müteahhitlik belgesini aldık. Dolayısıyla tüm işlerle biz ilgileneceğiz.

Benim sorum inşaat ustası ile anlaşırken nelere dikkat etmemiz gerektiği hakkında. usta ile el sıkışırken sözleşme imzalatmak istiyorum. Ustalar sözleşme imzalamaya yanaşıyor mu? Ya da sözleşmede hangi maddeleri mutlaka belirtmeliyim. Ayrıca kendi inşaatında müteahhitlik yapan varsa neleri takip etmemiz gerektiği konusunda da yorumunuzu rica ederim.

Teşekkürler.
Ev yaptırmadım ancak evimizin dış yüzeyini mantolama yaptırırken sözleşme yapmayı düşündük. Ustaya istediklerimizi tek tek söyledik ve kendi el yazısıyla yazmasını istedik. Yazdı ve imzaladı. Önce her şey yolunda giderken iş boya aşamasına geldiğinde, filli boya bulamıyoruz dyo ile boyayalım demeye başladı. Boya bayiine gittik, boya var dedi. Usta baktık çamurluk yapmaya çalışıyor, kışta bastıracak, lanet olsun diyerek aradaki farkı ödeyerek filli boya aldık. İş bitti, sıra ödeme aşamasına geldiğinde, anlaşmamızda yazdığı halde 1 ay beklemesi gerekirken paramı isterim diye başladı kapıya dayanmaya. Elde olmayınca gelecek paranın bir faydası olmuyor ve yine lanet okuyarak bankadan tüketici kredisi çekerek parasını ödedik. Bütün işler bittikten sonra " sen nasıl adamsın, insan attığı imzanın arkasında durmaz mı?" diye sorduk. Pis pis sırıtıp "işi almak için her şeyi söylerim" demez mi...

Siz siz olun anlaşma yapacaksanız; noterden kanuni yaptırımı olacak şekilde bir anlaşma yapın ve her hangi bir aşamada istemediğiniz bir durum olduğunda noter çağırıp belgeleyin ki, ustalar pabucun pahalı olduğunu anlasınlar. İnsanlar anlaşma yapsalar da, nasılsa ceza maddesini uygulamazlar diye bildiklerini okumaya devam ediyorlar.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön