View Single Post
Eski 31-12-2018, 21:01   #14
su teresi
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-11-2018
Şehir: BURSA
Mesajlar: 111
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elifaydin Mesajı Göster
Biz yatak odalarının her birine wc duş koyduk diye güldüler bize önce, sonra hak verdiler. Büyük banyo yatılı olmayan misafirler, çamaşır makinası ve bazı dolaplar için kullanılacak şekilde planlandı.
İnanın bana en doğrusunu yapmışsınız sağlık ve huzurla oturmanızı dilerim.

İnsanımızda önceden planlı olmak yerine sorunla karşılaşınca çözüme gitmek gibi gevşeklik genel bütün işlerde görülmekte. yapılaşmadan kurallara uyumdan tutun yaşamın her alanında.

maddi durumu olup huzur evine giden yaşlıların çoğu çocuklarının yanına taşınmaktan sırf bu mahrem konusu yüzünden imtina ediyor. baba ya da anne damadının gelininin yanında kalacak oğlu kızı demiyorum illaki onlar olsa dahi utanma çekinme adına otomatik mesafe yaratılıyor beyinde ve bu içgüdüseldir. ve ortak banyolar yürüyemeyen hasta-yaşlıyı kolundan tutup oraya götürmek eziyetin yanında bireydeki mahçubiyet yük olma duygusu mahremiyetini koruyamama endişesi dehşete düşürüyor. haklılar, kimi evimde ölürüm burdan bi yere gitmem diyor. kimi huzur evine gidiyor. yaşlının ağzından asla bu konuyu duyamazsınız benim yüzümden sıkıntıya girmesinler diye. ya da birey operasyon geçirdi banyoya sandalye yerleştirmek gerekiyor duş için öyle kabin yapıyorlarki birinin hastayı tutmasını bırakın birey donemiyor ıslak zeminde düz kabinsiz alan olsa ya da komple açılacak kabinler hiç olmasa daha iyi gerçi yok dekor göze hitap edicek illa felçli birini küvette yıkama külfeti o felçlinin çektiği eziyet yazık gerçekten. ucuz uygulamanın sağayacağı konfor varken.

su teresi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön