View Single Post
Eski 30-12-2018, 06:04   #13
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi su teresi Mesajı Göster
Konfor beklentisi ya da konforlu olsun mantığıyle yapılmış oldukça luks villa da olsa daire de olsa evlerin en azından çatısı dışı her yıl düzenli bakıma girmek zorundadır. esasında bakım yapılmazsa her ev viran olur.amaç ölümsüz eser bırakmak değil. konforluda olsa tesisatında elektrik aksamında çatısında vs illaki sorun çıkmaktadır sonuçta ihtiyaca yönelik barınma alanı ki doğaya kaçmaktan bahsediyoruz gürültü nasıl sorun olabilir artı hangi hava koşullarında doğa olayında yetersiz yangınmı sel mi depremmi ki depremde diğerlerine nazaran güvenli olduğu ve japonya amerika avrupa ülkelerinde tercih edilirken bizde endüstriyel yapılar fabrikalar demiryolu köprüleri çelik yapıları tercih ediyor. ucuz olduğundan mı sağlam olduğundan mı? japonlar hiçte aptala benzemiyor depremde en az cankaybıyla çıkmalarının sebebi tesadüf olmasa gerek. gelecekteki değişim istekleri derken nedir bu başka oda eklemek mi bölmek mi beton duvar daha kolay kırılıyor yani. buna ihitiyacı olan prefabrik evin yanına daha pratik çözüm bulabilirken betonda kırdırma yıkma işkencesi ustası hafriyatı ve süreci düşünecek olursak oldukça saçma bir mazeret ve bu çoğu zaman keyfidir. konforlu ev bana göre yaşamımı zorlaştıran değil kolaylaştıran olmalı. yığma bina benim duyduğum en güvensiz tehlikeli yapı şeklidir.
Prefabrik Ev Modelleri | Vizyon Villa
Konuya dolaylı olarak yazmadan geçemeyeceğim. Eşiksiz düz zemin hastalık anında çocukların büyüme çağında yaşlılıkta gerekli şart. artı her yatak odasında vcduş olmalı ki hasta olsun olmasın birey mahremini korurken utanmayacağı rahatlıkta ihtiyacını giderebilsin. gerek aile ferdi olsun gerek akraba ya da konuk geldiğinde ya da birey hasta olduğunda yataktan kalkacak üstüne başına çeki düzen verecek hali yokken evin en ücra köşesindeki banyosuna gidip ihtiyac giderecek. genelde sanki en az kullanılan yer gibi ya bir vcduş olur ya da ebeveyn yatak odasına eklenerek iki. kişi banyo yapmaya vcyi kullanmaya abdest almaya çekinir neden ihtiyaç gidermekten başka her türlü nevaleyle donatıp süslenerek ç makinası ıvırı zıvırıyla daraltılıp kullanılamaz hale getirilen o tek ortak banyolarda gürültü edeceği düzeni bozacağı zemini ıslatacağı endişesi yüzünden.
tavsiyemdir çok katlı tek katlı müstakil evlerde giriş katında ortak değil içinde en az bir tane vcduş-teknesiz- olan oda olmalı. ayak kırılsa burkulsa operasyon geçirmişse kiloluysa yaşlıysa vesair nedenlerle kesinlikle yaşamının bir döneminde yaşlılıkta devamlı oraya kullanmak zorunda kalacaktır. hastaya bakımda kolaylıktır. kişi mahremi korunduğu rahatlığıyla strese girmez
Yalnız düzeltilmesi gerekenleri yazacağım. Tartışma yapmayacağım. Siz bilirsiniz.
Deprem ve afetler : Japonlar 100 milyon nüfus ile Türkiye den küçük alanda yaşıyorlar. Dağlık bir bölge. Demek ki çok katlı yapılarda yaşıyorlar. ABD de deprem bölgesi çok az.Tek katlı yapı seçim, alışkanlık lüks anlayışı vb.
Bunlara bakarak karşılaştırmayın derim. Yığma yapıya gelirsek; betonarme yapılardan daha güvenli yapılardır. Depremde de. Zemininize bakın yeter. Kum değilse çözümü vardır.
Prefabrik yapıların bakım gereksinimi, klasik yapıların gereksiniminden hem fazladır hem de görece olarak ömürleri çok kısadır. (Şantiyecilik deneyimleri.)
Uzatmayayım. Karar vermeden önce araştırın. Satıcıların aktardıklarına kuşkuyla yaklaşarak sorgulayın. Olabildiğince yansız kuruluşların verdiği bilgilere önem verin. Sonrası size kalmış.
Kolaylıklar dilerim.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön