View Single Post
Eski 24-12-2018, 08:58   #6
Asoo
Ağaç Dostu
 
Asoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: GB
Mesajlar: 622
Prefabrik ev yapımında bazı özel sebeplerden dolayı işin başında pek bulunamadım. Anlatım yapacak fotoğraf da bulamadım.

Yaklaşık olarak inşaat süresinin %95 ini prefabriğe zemin olacak bodrum ve taban betonunu hazırlamak ve için harcadık. Yaklaşık beş aylık zaman diliminde 10-15 gün hariç hep başlarında olmama rağmen bir çok şeyi istediğim gibi yaptıramadım.


Müstakil Ev Yapım Aşamaları

Mesela yukarıdaki sayfada anlatılan temel su izolasyonuna gıpta ile bakıyorum. Benim bodrumda da benzer bir izolasyon yaptık fakat adamlar membran işini beceremeyince kolları sıvayıp kendim işe girişmeme rağmen istediğim gibi olmadı.

Eğer bodrum yapmayacaksanız prefabrik bina zemin betonu oldukça kolay ve işçilik hatalarına karşı toleransı oldukça yüksek.

Binanızın oturum yüzeyinin çevresini 50 cm derinlik 50-60cm genişlikte kazılıp 15cm mıcır atılıyor, üzerine bir papuç betonu atılıyor. Papucun üzerine yaklaşık 1m yükseklikte 25cm genişlikte bir betonarme duvar dönüyorsunuz.

Oluşan havuz benzeri yapının içini iyice hafriyatla doldurup sıkıştırıyorsunuz. 15 cm mıcır koyarak üzerine bir tabliye betonu dökülüyor.

Bu betonun ve beton üzerindeki pis su temiz su giderlerinin yerlerinin ölçülerini prefabrik firması size veriyor. (Zemine ısı yalıtımı yaparsanız iyi olur.)

1 gün arazi düzeltmesi ve kazı işleri sürse, 1 gün mıcırlama ve papuç betonu desek. Duvarların demirleri ve beton dökülmesi ve betonun biraz çekmesi için 5 gün desek. 2 gün de üst beton atılsa, toplamda 9 günde hazır olabilir. Bir hafta on gün sonra prefabrikçileri getirseniz 3 günde kurup giderler.

Sonrasında prefabriğin içine hemen şap dışında da duvar diplerine ince bir beton atılıp su izolasyonu yapılması 1 gün.

Zeminler, mutfak banyo 5-6 gün sürse. Ve bu ustaların ve malzemelerin geliş gidişlerini denk getirebilirseniz, son olarak prefabrikçilerin boya ekibi 2 günde işlerini bitirir.

30 gün içinde eve girebilirsiniz.

Asoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön