View Single Post
Eski 22-12-2018, 16:18   #10
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,126
Toprağı bir polipropilen (piyasada jelatin torba diye satılır) torba içerisine koyup üzerine bir bardak su ilave dip düdüklü tencere içerisine yerleştirin (su ilavesi ısının işleyebilmesi için gereklidir). Toprağı düdüklü tencere içerisine yerleştirmeden önce, tencereye 2 parmak yükseklikte su doldurun, üzerine de metal kavanoz kapaklarında yerleştirin (bu tencere tabanından alınan ısının tüm tencere içerisine yayılması için gereklidir). Kapağı kapatıp ocağın üzerine yerleştirin. Düdüğün mandalını indirin. Fışlama sesi gelince 25-30 dakika kadar toprağı pişirin. Soğuyunca, toprak içerisine bir su bardağı dolusu zeolit ilave edip karıştırın. Zeolit ilavesinin sebebi, sıcak su ile yapılan dezenfeksiyon işleminin sonunda toprak kil minerallerince tutulan mikroelementler toprak çözeltisine geçer ve bitkiyi zehirler. Zeolit bu maddeleri tutar ve bitkiniz bir zarar görmez. Zeoliti karıştırdıktan sonra, toprağı 2-3gün oda sıcaklığında bekletin ondan sonra kullanın.

Doku_Kültürcü Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön