View Single Post
Eski 19-12-2018, 13:21   #2
dongyul
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Alp.er Mesajı Göster
Arkadaşlar Kayseri de yetişmeye uygun yani sert kış aylarına dayanaklı , çabuk büyüyen , 2600 m2 bir alanı çevrelemek için çit bitkisi araştırıyorum .. Forumda ki araştırmaların neticesinde ulaştığım bitkiler;

Limoni Servi
Leylandi
Kurtbağrı
Boylu Mazı
Ateş dikeni

Sizce bu bitkilerden hangisi doğru seçim olur veya önerebileceğiniz başka bitkiler var mı , Çabuk büyümeli ve sert kışa dayanıklı olmalı.

Sayın Alp.er; benim fikrim leylandi olabilir ancak yerin çok fazla olduğu için o kadar alanı çevirmek baya bir masraflı olucak kanatindeyim. Benim fikrimce bahçenin bir boyunu leylandi ile çevreleyip daha sonra dikmiş olduğun leylandilerden çoğaltıp diğer sınır boylarınıda ağaçlandırabilirsin.

Leylandi dememin nedeni genellikle kök yapısı derine oluşıyor. Boylu mazı ve Servi kökleri genellikle kökleri yüzeysel kalıyor şiddetli fırtınalarda rüzgarda devrilme olabiliyor ve yüzey kök yapısına sahip olduğu için bahçenin ekim alanı kısmında kökler sorun yaratabiliyor. Benim gözlemlediğim ve yetiştirdiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım. Kolay gelsin.

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön