View Single Post
Eski 18-12-2018, 22:06   #26
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Daha önce saksıda işlerin iyi gitmediğini belirtmiştim ve en sonunda bütün bitkileri kaybettim,kırmızı örümcek fasülye ve karpuzda o kadar hızlı çoğalıyordu ki iki güne bir kükürt uygulamama rağmen çözüm olmadı,bütün bitkileri kaybettim üzerlerinde tek yaprak kalmadı.
Sn. devrann;

Kırmızı örümceğin olduğu yerde bitki ne kadar güçlü olursa olsun hiç bir şey olmuyor. Kırmızı örümcek havaların iyice ısındığı zaman ortaya çıkıyor. Daha önce olduğunu bile görmüyorsunuz.
Gelmeden önce mutlaka arka arkaya farklı ilaçlar kullanmak gerekiyor. Yumurtaların beklediği yerleri bulabilsek yumurtaya da etkili ilaç kullanmak gerekiyor. Sanki özel olarak ilaçlara dayanıklı hale getirilmişler.

Saksılarınızı sıcak su ile yıkayıp ilaçlayıp daha sonra yıkayarak yeni toprakları keşke o şekilde koysaydınız. Unlu bit gibi ise saksının kenarlarında bile olabilirler.

Benim bitkilerde güneş gören, kaloriferli yerde de kışın bile çıkıyor. Çıkmadan önce her yeri ilaçlamak arada kökü kazınıncaya kadar ilaçlamak gerekiyor. Doğal yemek istediğimiz için ilaç da yapamıyoruz. Kükürt bu durumda ne yapsın. Belirtileri gördüğümüz anda birkaç gün içinde bitkilerin her yerini sarmış oluyorlar.

Ben birkaç yıldır yetiştirmiş olduğum fideleri kalıcı yerlerine bu nedenle götüremedim. Şimdi de aynı şey olabilir düşüncesindeyim. Ne kadar karşı olsam da mutlaka kimyasal ilaçları kullanmak durumundayım.

Ben küçücük yerde kırmızı örümcek ile başa çıkamıyorsam serada tarlada nasıl başarılı olunabilinir.
Bazı bitkilere kesinlikle gelmiyorlar. Bazı bitkilerden ise temizlemek mümkün değil. Meleklerin borularının yapraklarında mutlaka oluyorlar. Bir de yaprakları zehirli deniyor. Onları yemediğimiz için ilaçlıyorum. Ancak geçtiği düşüncesi ile yeniden ilaçlamayı ihmal edince tekrar çıkıyorlar. Japon gülüne ise geldiklerini görmedim.
Çıkan toprakları bile kullanamadım. Aslında şimdi tuzak bitkiler dikip ev ortamında ise çevresini, bitkileri üç güne bir ilaçlamak lazım. üç dört ilaç sonra muhtemelen kalmazlar.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön