View Single Post
Eski 18-12-2018, 17:42   #88
vural-can
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 137
Ben bu turşuyu 2 yıldır yapıyorum. Her bir litreye 2.5 corba kaşığı tuz, 5 lt lik kavanoza bir baş sarımsak, asma yaprağı kullanıyorum. Ekmek mayasıylada yaptım. En çok bioform du sanırım..bakteri şaseyle yaptım.
Bakteriyi bir bardak ılık suyun içine esmer şeker katarak koyup...2/3 saat bekletip ekledim.

Kimi zaman salatalıkların içinin boşalması can sıkıyor. Havada almıyor..mevsimi olmadığı içinmi oluyor anlamadım. Fikri olanların paylaşmasını dilerim.

vural-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön