View Single Post
Eski 18-12-2018, 15:22   #25
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 743
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dobipa Mesajı Göster
Büyükçe ve güzel güneş alan balkonunuz varsa,
Güzel organik bir saksı toprağı karışımı hazırlayarak ve sadece organik içerikteki gübreler kullanarak başarılı olabilirsiniz.

Siz kimyasal gübre kullanın tavsiyelerine pek kulak asmayın.

Bitkinin ihtiyacı zaten toprakta mevcut siz organik katkılarla topraktaki elementleri alınabilir hale getiriyorsunuz ve toprağınızın kalitesini yükseltiyorsunuz.

Eğer kimyasal takviyeler çok harika birşey olsaydı dünyada tarım kalitesi geri geri değil ileri ileri giderdi. Ve kimyasala sürekli alternatif aranmazdı.

Zaten başvuru yaptığınız katalog sayfalarında kullanılan ilaç veya besin alanlarında çok fazla sayıda organik hayvansal ürün kullanıldığını görmüşsünüzdür.

Aklınız karışmasın.
Sn dobipa
Bende sizin gibi kapalı balkonda büyükçe bir saksıda 150lt gibi domates vs çeşitli bitkiler birazda deneysel bir şekilde yetiştirmeye çalışıyorum.Ancak saksı çok farklı bir dünya o kadar küçük yerde başarı elde etmek 1 dekar yerde verim elde etmekten daha zor.Çok farklı karışımlar denedim ama istediğim sonuca bir türlü ulaşamadım ilk başta herşey çok güzel giderken ortalara ve sonlara doğru gelindiğinde bitkilerin bütün sağlığı kayboluyor bitki gözlemlediğim kadarıyla çok güçlü bir stress faktörünün etkisinde kalıyor ve sonuç kesin bir ölüm olmasada ağır ağır ölüme gidiyor meyvelerini söylemeye bile gerek yok olduğu gibi kalıyor küçük verimsiz.
Bahsettiğim stress faktörü susuzluk,saksıda bitkinin istediği miktarda suyu bir türlü ayarlayamadım.Kendi sayfamda bugün vakit bulabilirsem fotoğrafları yükleyeceğim.Tekrar en baştan başladım yaptığım hataları ve yeni düzeltmeleri ekleyeceğim umarım bir faydam olur.Tabi ki yeni yaptığım karışımın detaylarınından da bahsedeceğim

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön