View Single Post
Eski 17-12-2018, 00:23   #11
dobipa
Ağaç Dostu
 
dobipa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-09-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 161
Burada şu soru ortaya çıkıyor galiba,

Bitkinin ihtiyacından fazlasını toprağa karıştırıp alabilmesini beklemek örneğin %45 gibi

Veya bitkinin ihtiyacı kadarını toprağa karıştırıp almasını kolaylaştırmak örneğin organik maddeler gibi

Sizin gübre demediğiniz organik toprak düzenleyicileri muhtemelen belirttiğiniz gibi besin elementlerinin alımını kolaylaştırıyor. Fakat bitkinin besin ihtiyacını karşılayamıyor.

Bunun cevabını ancak deneyerek verebilirim.
Bahçemizde ilk senemizi sadece organik gübrelerle geçirdik. Ürün kalitesi oldukça iyiydi. Size göre 2 veya 3 hasat yapabiliriz. Bu sene durum kendini belli edecektir

Açıkçası bahçe toprağında veya tarlasında kimyasal gübreye uzanmadan seneler boyu sağlıklı ve kaliteli ürün alanlar var. Bende sorun yaşamayacağıma inanıyorum neredeyse eminim

Hatta tohum paylaşım kataloğunda da seneler boyu hayvansal gübre ile yetiştirilen ve paylaşılan domates tohumuda gördüm bu sene.

Fakat size torf konusunda katılabilirim. Torf ortamında sadece organik gübrelerle belki uzun süreçte sorun yaşanabilir. Ama bence toprakta yaşanmaz.

Bunuda şu anda 3 farklı markaya ait torf üzerinde test ediyorum. Fakat sonucu görebilmek için aynı torfu sürekli kullanarak organik gübrelerle beslemem gerekecek. Buda biraz zaman alabilir tabi. Ama güneşim biraz daha fazla olsaydı daha kısa zaman alabilirdi

Gelişmeleri ömrümüz olursa paylaşırım.



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi latif.07 Mesajı Göster
Torf besleyici bir üründür demedim, torfun ph düzeyi bitkinin istediği ph düzeyindedir dedim siz galiba yanlış okumuşsunuz, torfun içinde gübre vardır demedim, sizin torfa kimyasal gübre takviyelemeniz gerekir. Sizin kullandıklarınız da gübre değildir toprak düzenleyicidir dedim yani torfta elinizdeki organik gübre adı altında satılan toprak ph düzenleyici ürünlerini kullanmanıza pek gerek yok demek istedim. Buradada bir yanlış anlaşılma olmuş. Torftada çok rahat bir şekilde bitki yetiştirilir. Topraksız tarımı neyde yapıyor insanlar

Bahçenizdeki domateslerde solucan gübresi ile verim almanızıda size açıklayayım. -Yıllardır yorgun olan toprağın ph değeri bitkinin istediği değerde değildi siz solucan gübresini kullanınca toprağın ph değeri bitkinin istediği degere geldi. Bitki topraktaki alması gereken minarelleri daha rahat aldı ve siz güzel ürünler aldınız lakin bu şekilde en fazla 2 bilemediniz 3 hasat yapabilirsiniz sonunda topraktaki minareller gene biter sadece solucan gübresi o toprağı beslemeye yetmez. Yani sizin o güzel domatesi elde etmeniz eskiden toprakta olan ama bitki tarafından alınamayan minareller tarafından oldu solucan gübresi o minarelleri toprağa vermedi, toprakta olan minarelleri bitki bünyesine alımını kolaylaştırdı.
Söylediklerime inanmayabilirsiniz bitkilerinize verdiğiniz solucan gübresinin kutusunun arkasındaki içindekiler kısımına bakın yani en kaliteli solucan gübresinde yüzde 5 lik minarel oranı vardır.

Yok kesinlikle muhalefet gibi olmadınız, aksine bizim görevimiz sizi bilgilendirmek çünkü bizler sizlerin verdiğiniz vergileriniz ile okuyoruz. Ziraat Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.

dobipa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön