View Single Post
Eski 16-12-2018, 23:34   #7
latif.07
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-04-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 192
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dobipa Mesajı Göster
Çiçeklenme uyarısı konusunda yukarıdaki bilgiyi bende yeni öğrenmiş oldum. 2 karış boya ulaşabilirsek deneyeceğim.

Bitki besini olarak, katı/sıvı solucan gübresi, deniz yosunu ve humik asit kullanıyorum.
ortalama saksılarınızda 3-4 yıldır aynı toprağı kullanıyorsanız solucan gübresi deniz yosunu hümik asit uygulaması yaptığınızda toprağın ph değeri istenilen düzeye gelicek ve bitki topraktaki besinleri daha iyi alıcaktır. 2. gübre uygulamanızda bu kullandığınız organik gübrelere ek olarak kesinlikle kimyasal gübre kullanmalısınız yoksa ürünleriniz küçük tatsız olurlar.

Siz koçtaşta a101 de satılan torflardan kullanıyorsunuz bu kullanıdıgınız solucan gübrelerini v.s. v.s. organik toprak düzenleyicileri kullanmanıza neredeyse hiç gerek yok diyebiliriz. Çünkü torfun ph değeri bitkinin istediği ph aralığındadır, sizin ihtiyacınız olan tek şey kimyasal gübredir.

Bitkiniz belki 2 karış boyalanabilir ama bu gübrelerle meyve vermez. Fosfor ve bor noksanlığı olursa bitkilerin çiçekleri döllenmez, potasyum olmazsa tatı kötü olur, kalsiyum olmazsa bitki stres olur. Siz elinizdeki organik gübrelerin kutularının arkalarında yazan değerlere bakın %1 azot %1 potasyum %1magnezyum yazar toplamda %5 lik bitki besin elementi o bitkiyi beslemeye yetmez ve tüm emekleriniz boşa gider. Bunu solucan gübre satıcıları-deniz yosunu satıcıları genelde söylemezler ben sizinle paylaşmak istedim. Kimyasal gübrenin içinde %45 oranında bitki besin elementi mevcuttur.

latif.07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön