View Single Post
Eski 16-12-2018, 22:06   #5
latif.07
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-04-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 192
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Alp.er Mesajı Göster
Arkadaşlar bir kaç gündür sebze yetiştirme - tohum çimlendirme konularını okuyorum ,bir kaç forum üyesinden de bu konuda bilgi talep ettim , sağ olsunlar yardımcı oldular .. Biraz bilgi sahibi oldum.

9 çeşit sebze tohumunu çimlendirerek , evin bir odasında yetiştirmeyi planlıyorum.

Forumdaki konulardan okuyup öğrendiğim ; Büyüyen fidelerin şaşırtma işleminden 2-4 hafta sonra güneşe ve rüzgara alıştırılması gerektiği.

Sorum şu ki ; Şu an çimlenme aşamasında olan tohumlarım Şubat ayında güneşe ve rüzgara alıştırma safhasına gelmiş olacak .. Rüzgara alıştırmak için Şubat ayında , fideleri akşamları camlı balkona koysam ve pencereleri iki taraflı olarak açsam fideler için gerekli olan rüzgar ihtiyacını sağlamış olur muyum..

Bu durumda fideler akşamları balkonda gündüzleri odada duracaklar , balkon buz gibi soğuk evin içi çok sıcak olacak , her gün maruz kalacakları bu yüksek sıcaklık farkı fidelere zarar verir mi , ölmelerine neden olur mu .

Teşekkürler.
Gündüzleri balkonda dursunlar, akşamları evin içine alın. Gece balkonda dururlarsa sabaha karşı kesinlikle don vurur ve ölürler.
Tohumlarınız kısa gün tohumuysa yani kışlık tohumsa şubat ayında balkonda bile meyve alabilirsiniz ama uzun gün bitkisi tohumuysa yani yazlık tohumsa bitkilerden verim alabilmek için suni yollara başvurmak gerekir. Suni yollar bitki 2 karış kadar boylanınca toprağı kuruyuncaya kadar susuz bırakmak tam yapraklarda kurumalar görülünce 5 dakika ara ile 2 defa bol su vermek buda çiçeklenme konusunda uyarıcıdır. Çiçeklenme olunca varsa şarjlı diş fırcası ile çiçek saplarından çiçekleri, çiçekler tam açık vaziyetteyken titreştirin çiçekler tozlaşsın ve döllenme olsun meyve verirler. Şarjlı diş fırçası yoksa kurşun kalemle çiçekleri yavaşca titreştirin gene tozlaşma olur. Gübre olarak, yakınlardaki zirai ilaç bayisinden sadece 1 kilo npk 15-15-15 alın sizin işinizi fazlasıyla görür. koçtaş bahause v.s. yerdeki sıvı gübrelere tavsiyem para vermeyin verimleri ve içerikleri çok düşük oluyorlar.

latif.07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön