View Single Post
Eski 22-11-2018, 20:49   #135
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aziztoprak Mesajı Göster
Merhaba, imarlı arsama yaptığım ruhsatsız bağ evi (konteyner ev) 12 m2 sundurma ile beraber 25 m2. Bunun için yapı kayıt belgesi aldım. Bu belge ile su ve elektrik alırken problem yaşar mıyım. Bildiğim kadarıyla yapı kayıt belgesi ile elektrik su bağlanabiliyor. Yaptıran var mı? Arsanın etrafı tel ile çevrili. Numaratajı yok. Sadece imarlı arsa. Lihkap ölçümü mevcut.

numarataj almadan, yapı kayıt belgesini nasıl aldınız? Ben de başvurdum ve numarataj almadan hiç bir işlem yaptıramıyorsunuz. Ölçümü yaptırdığınız kişinin sizi belediye fen işlerine yönlendirmesi gerekirdi. Lihkap ölçümünü yapan kişinin size verdiği belgeleri (özellikle belirli bir formatta oluşturulmuş cd) belediyenin fen işlerine götürüp, adres bilgilerinizi alın.

Elektrik konusu biraz karışık. Evinize 400 metre mesafede trafo var mı? eğer yoksa birbirine 400 metre mesafede abone olacak 5 kişi olması gerekiyor diyorlar. 5 abonenin ortasına trafo koyuyorlarmış (tabi bu 5 rakamı nereden çıkıyor o da ayrı bir saçmalık. Neden 5? 6 değil, 8 değil, 4 değil de 5!) Trafoya maksimum uzaklığınız 400 metreden fazla olamazmış.
İşin özü; Devlet para toplamak için kuyuya bir taş attı. Elektrik şirketleri değneğin hangi ucundan tutsak acaba diye düşünüyorlar. İşi yokuşa sürmek için binbir dereden su getiriyorlar. Bir tanıdığım bu işleri dağıtım şirketinin ilçe merkezinde yapmak istedi olumsuz yanıt alınca, CB. na şikayet dilekçesi yazdı. Bir kaç gün sonra dağıtım şirketinin ana merkezinden arayıp "ilçeye başvurmadan keşke bize başvursaydınız, biz işinizi yapardık" mealinde bir cevap aldı. Yani, dişinizi gösterdiğiniz de kurt kuzu oluveriyor.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön