View Single Post
Eski 22-11-2018, 18:46   #30
aziztoprak
Ağaç Dostu
 
aziztoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 269
Durum raporu

Merhabalar. Uzun süre bu sayfayı ihmal ettiğimi fark ettim. Yaz boyu, tohum paylaşım etkinliği sonrası faaliyetleri şu sayfamdan paylaşmıştım. Söyleyeceğim şu ki ilk denemem olması ve yeterli bakım yapamamış olmama rağmen Allah bereket versin bayağı mahsul aldık. Sağlıklı ve kendi elinin emeği ile üretmek gerçekten çok güzel. Allah bize bu imkanı bahşettiği için ne kadar şükretsek azdır.

2-3 hafta kadar önce de yazlık mahsullerin kalıntılarını temizleyerek ufak ufak toprak parçalarını işleyip bazı kışlık tohumlardan ektim. Kıvırcık, roka, tere, soğan, turp, bakla, bezelye. Yeşerdiler mi gidip bakamadım. Ancak haftaya inşallah.

Malumunuz bahçede sonbahar işleri de beni bekliyor. Ot temizliği, toprak işleme, ağaçların budanması ve akabinde göz taşı atılması. Mümkün olursa gülleci bulamacı da yapabilirsem göz taşından 15-20 gün önce atmak istiyorum. Sebze ekilen alan dışında kalan tüm alana yulaf ekmeyi düşünüyorum. Baharın da biçip yeşil gübre olarak toprağa karıştırmayı düşünüyorum. Bahçenin mevcut halinden bir kare ekliyorum. Herkese sağlıklı bol bereketli günler diliyorum.

Eklenen Resimler
 
aziztoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön