Konu: Kenger
View Single Post
Eski 21-11-2018, 21:35   #5
Kenger
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2017
Şehir: İzmir
Mesajlar: 328
Pembe domates

Bitki türü: Sebze

Bitki ömrü: Tek yıllık

Tohum Türü: Domates

Tohum çeşit adı: Pembe domates

Tohum kaç yıldır sizdedir: 3. yıl

Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir

Tohumun geldiği yer: Urla'da bir üreticiden

Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Kenger (agaclar.net'te başka pembe domates tohumlarının paylaşıldığını biliyorum, ancak bu çeşidin dağıtıldığını zannetmiyorum)

Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer domates çeşitleriyle birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım.

Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım.

Kullanılan ilaçlar: Yok

Hasat yıl ve ayı: 2018 Temmuz

Bitki tipi ve gelişim durumu: Oturak, erkenci bir domates çeşididir. Bahçemdeki vejetatif gelişimi en zayıf, buna karşın meyve verimi ortalama olan bir tür oldu. Yeşil aksamın çok olmayışı nedeniyle bakım gereksinimi az ve ürün hasadı kolay, dolayısıyla yetiştirmesi kolay bir tür. Ayrıca domates güvesinden (çeri domatesle birlikte) en az etkilenen türlerden.

Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Orta büyüklükte, küre şeklinde (diğer domateslere göre daha yüksek) meyveleri var. Görece kalın kabuğunun lezzete olumsuz bir etkisi yok, bunun yanı sıra dayanıklılık sağlıyor. Meyvelerin oldukça monoton bir tadı var. Lezzet bakımından bir üstünlüğü olmamasına rağmen, erkencilik ve dayanıklılık açısından tercih edilebilir.

Yetiştirme özellikleri:
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Domateste tohum ekiminden bahçeye şaşırtmaya kadar geçen sürenin 45-60 gün olduğunu okumuştum. Tohumlar, bölgenizdeki geç donlardan 45-60 gün önce tohum dikim ortamlarına ekilebilir.
Tohum ne zaman hangi olgunlukta alınır: Domates iyice olgunlaştığında tohumu alınabilir. Ben erkencilik sağladığı inancıyla, olabildiğince ilk ürünlerden tohum almaya çalışıyorum.
Talep edenlere makul miktarda tohum gönderebilmem için bu tohumu paylaşıma kapatıyorum.

Eklenen Resimler
    

Düzenleyen Kenger : 23-12-2018 saat 19:26 Neden: Paylaşıma kapatma
Kenger Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön