Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Közlenmiş kestaneyi severim. Üzerini boydan boya uzun bir X işareti biçiminde çizip elektrikli ızgaraya koyarsanız, kabukları çok kolay çıkıyor. Acelemden daha pişmeden yemeye başladığım için biliyorum.
Böylece pişmemiş kestanelerin kabuklarını daha kolay soyabilirsin diye düşündüm.
En azından 3-5 tanesi için bir deneme yapabilirsin
|
Ayıptır söylemesi; Aydın'dan bi dosttan ihraç malı sarı aşılı kestane aldık..Dişler elvermediği için suda kaynatıp yemeyi göze alamadık..inat ettik, illa ki, hani kestane kebapçıların yaptığı gibi kabuğundan kızarmış haliyle bütün bütün çıkaralım öyle yiyelim dedik..dedik ama bi türlü beceremedik..internette okumadığım yer kalmadı..yok tatlı, yok tuzlu suda bekleticekmişin, yok hafif yağda kızartıp, çizip sonra fırına atacaksın benzeri şeylerle uğraşırken türlü türlü pişirme, fırınlama yöntemi denedik ama hem dış hem iç kabuklarınından ayırmayı tam olarak beceremedik, kestaneleri kabuğundan temizlerken tırnaklarımız yara olacaktı, güzelim kestaneleri rezil ettik, parça purçuk zor ayırabildik kabuklarından,kestane aldığımıza pişman olacaktık nerdeyse..neyse en sonunda kebapçıların sırrını keşfettik..Gülsever altta fotosunu gördüğünüz biber közleme kabı almış 6 tl'ye..çizmiş üstten kestaneleri koymuş orta ateşte yanan ocağın üstüne..dizmiş kestaneleri, ara ara çevirmiş..işlem tamam
en damarlı veya ikiz olanlar bile kabuklarından kolayca ayrılıverdiler..nihayet bi kestane keyfi yaptık sonunda..
çizip fırına atmak falan sanki pek randımanlı olmuyor, bazı kestanelerin iç ve dış kabukları zor soyuluyor....oysa, kestane kebabı yapan seyyarcının videosunu bile seyrettik ama meslek sırrını vermemiş hınzır..